Karaman'da bir otelde gerçekleşen seminerde değişen kanun maddeleri anlatıldı. Karaman Baro Başkanı Av. Oktay Yılmaz ve çok sayıda Karamanlı avukatın katıldığı seminerin sorumluluğunu Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi yürütme Kurulu Üyesi Rüstem Kadri Septioğlu yaptı. Mef Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Yrd. Doç. Ekrem Kurt, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Öz Seçer ve Yrd. Doç. Dr. Zafer Kahraman'ın eğitmen olarak katıldığı seminerin açılış konuşmasını Baro Başkanı Av. Oktay Yılmaz yaptı.
Yılmaz konuşmasında, ''Karamanlı avukatların değişen tüm kanunlardan en hızlı şekilde haberdar olması ve gereken eğitimi alması açısından, Karaman Barosu olarak eğitim seminerlerimize ara vermeksizin devam etmeyi düşünüyoruz. Umarım seminerlerimiz Karaman hukukçularına gerekli bilgi birikimini sağlamada faydalı olur.'' dedi.
Seminer sorumlusu Av. Rüstem Kadri Septioğlu, hukuksuzluğun kargaşaya neden olacağına değinerek, '' Geliştirilmemiş hukuk ortamında kargaşadan başka bir şeyle karşılaşmayız. Hukuğun gelişmesi için tüm yargı mensularının, akademisyenlerin katkıları vardır ama halka bire bir olan biz avukatların katkıları bu aksaklıkları görmek adına daha önemli ve daha öne çıkmakta. Bu vesileyle camianın bilgilendirilmesine katkı sağlamak adına bizleri yalnız bırakmayan hocalarımıza, yargıçlarımıza teşekkür ediyoruz.
Belirli alanlarda değişik konuları seçip biz seminerler veriyoruz ama, O bölgedeki baronun ihtiyacı olan konular bildirildiği zaman yine o konularda da seminerler veriyoruz. Belirli bir programımız var ama, yine örneğin Karaman'a ait bir konuda yoğunlaşma olmuş ve ihtiyaç varsa o da bildirildiği zaman yine o konuda da yardımcı olmaya çalışacağız. Bugün 'Borçlar Hukuku'yla ilgili seminerimize hepiniz hoş geldiniz'' dedi.
Borçlar hukuku ile genel görüşlerin paylaşıldığı seminerde değişen maddeler ve dikkat edilmesi gereken noktalar ele alındı. Sabah 10.00'da başlayan seminerin öğleden sonraki kısmında soru-cevap bölümüne geçildi. Toplu hatıra fotoğrafının çekildiği seminerde eğitmenlere Karaman Barosu tarafından plaket verildi. Seminer öğleden sonra 15.30'da sona erdi.