Ahşap Palet sektöründe başarıyı yakalamış Pakdem Palet, yeni bir sektöre daha el atarak, kömüre alternatif bir yakacak üretimine başladı. Firma, Karaman Organize Sanayi Bölgesi’ne kurdukları tesis ile ahşap palet üretiminin yanında, kalorisi yüksek kül ve duman oranı düşük, çevre dostu biokütle PELET yakıtı üretiyor. 
Çam talaşının sıkıştırılması ile ortaya çıkan ve pelet ismi verilen yeni yakacak türü, birçok özelliği ile dikkat çekiyor. Doğa dostu olan yeni nesil yakacak türü, 4.500 kilo kaloriye sahip ve çevreyi kirletmiyor. Kül oranı 1 tonda 7kg. Bu yakıt, pelet sobalarında, katı yakıt kazanlarında ve kat kaloriferlerinde kullanılabiliyor. 
Pakdem Palet Sanayi tarafından Karaman Organize Sanayi Bölgesi’ne kurulan ve Pakpel ismi ile pelet üretimi yapan firma, günde 10 ton Pelet üretimi gerçekleştirebiliyor. 15 ve 25 kiloluk torbalara konularak satışa sunulan peletler, özellikle ekmek fırınları, mandıralar, oteller, okullar, hastaneler ve katı yakıt ile çalışan tüm kazan tiplerine uyarlanabiliyor. 
KULLANAN YÜZDE 100 MEMNUN
Türkiye’de ilk kez, hurda PALET geri dönüşümünden PELET üretimi yapan firma, Karaman’da da ilklere imza atması ile tanınıyor. Üniversite dolayısıyla Karaman’a gelip burada iş kuran 2 girişimci, fabrikalarında 50 kişiye istihdam sağlıyor. Geride bıraktığı 10 yılda yatırımları ve başarısı ile kendinden söz ettiren firma, inovatif projelerle sektöre yön veriyor. 
Pelet ile alakalı daha detaylı bilgiler veren firma ortağı Kadir Durmuş, ‘Yılda yaklaşık 20 milyar dolar bütçesini yakıt ihtiyacı için dışarıya ödeyen ülkemiz açısından bu durum ciddi bir külfet oluşturmaktadır. Pelet yakıtı, ülkemizin parasının dışarıya çıkmasını engelleyeceği gibi, istihdam sağlayarak ülkemiz sorunlarından birine de çözüm olma özelliği taşımaktadır. % 100 Doğal ve hiçbir kimyasal katkı maddesi kullanılmadan üretilen pelet karbondioksit üretmeyen, kullanışlı bir yakıt türüdür. Kimyasal katkı maddesi içermemesinden dolayı çevre kirliliğine sebep olmaz. Kömüre göre verimi yüksektir. Cüruf oluşturmaz. Bacalarda tıkanma yapmaz ve kurum bağlamaz.’ demiştir. 
Pelet’in henüz herkes tarafından bilinmediğini ifade eden yetkili ‘Pelet kömüre rakip olacak bir yakıt türü. Kullananlar %100 memnun, yoğun rağbet görüyor. Talebe göre kapasitemizi arttırabiliriz’ şeklinde konuşmuştur.