2 Etapta yapılacak çalışmaların İshale Hattı Projesi kapsamında Barajdan Karaman’a getirilecek su için boru döşeme çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor.

Yıllardır Kuyulardan elde edilen sularla karşılanan Karaman’ın İçme Suyu sorunu, yapımı tamamlanan İbrala Barajından getirilecek su ile büyük ölçüde çözülerek, Karaman halkının daha sağlıklı içme suyuna kavuşturulacak.

İhalesi yapılan Proje kapsamında, müteahhit firma tarafından çalışmalara başlandığı görülürken, çalışmaların, Barajdan Karaman’a su getirecek olan İshale Hattı kazı çalışmaları ile açılan  kanallara çelik boru döşenmesiyle hızlı bir şekilde sürdüğü görüldü.

İbrala Barajı’ndan Karaman’a getirilecek olan İçme Suyu için 2. Etap olan Terfi Ünitesi/Arıtma Tesisi Baraj alanında yapılacağı, burada arıtması yapılan suyun İshale hattı ile Yunus kentteki depolara aktarılarak şehre sağlıklı içme suyu verilmesi planlanan proje ile Karaman’ın 2050 yılına kadar 350 Bin Nüfusa Sağlıklı İçme Suyu verecek şekilde bu önemli sorun çözülmüş olacak.

Proje ile Karaman Belediyesi  şehri suyu için özellikle kullanılan elktrikten yıllık 3 Milyon TL tasarruf edeceği gibi, Karaman halkı da kuyu suyu değil, arıtılmış, dinlendirilmiş daha sağlıklı içme suyuna kavuşmuş olacak.