Karaman Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'nün Kazalpa Mezarlığı'ndaki bakım, onarım ve yenileme çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Yürüyüş yolları parke taşlarla kaplanan mezarlığın tüm çeşmeleri değiştirildi ve defin yerleri de parsel şeklinde tek tek ayrılarak levhalarla belirtildi. 

    Kazalpa mezarlığının bakım ve onarım çalışmaları kapsamında, mezarlık içerisindeki boş yerlerde yeni mezarlar kazılarak define hazır hale getirildi. Mezarlık zemininin çökme riskine karşı kazılan mezarlar beton dökülmek sureti ile sağlamlaştırıldı. Vatandaşlarımız cenazelerini, belediye tarafından hazırlanan bu mezarlara defnedebilecekler. Çalışmalar sayesinde Kazalpa Mezarlığı, son derece düzenli bir görünüme kavuştu.

    Kazalpa Mezarlığında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “Mezarlık hizmetleri bizim için çok önemli. Vatandaşlarımızın kabirleri rahat ziyaret edebilmesi için mezarlıkların bakımlı ve temiz olmasına önem veriyoruz. Mezarlıkların eskiyen, kötü görünen yollarını, çeşmelerini yenileyerek daha modern bir görünüme kavuşturuyoruz" dedi.

Taziye Hizmetlerimizle Vatandaşlarımızın Zor Günlerinde Yükünü Hafifletiyoruz

    Karaman Belediyesi'nin vatandaşlara sunduğu cenaze hizmetlerinin örnek gösterilebilecek nitelikte olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan:
"Kabristanlardaki bakım ve yenileme çalışmalarının yanı sıra belediye olarak vatandaşlarımızın bu acılı günlerinde de yanında oluyoruz. Onların talebi doğrultusunda istedikleri alana taziye çadırı kuruyor, gelen misafirlere ikramda bulunuyor, araçlarımızla cenaze nakli yapıyor, cenazelerini yıkıyor ve define hazır hale getiriyoruz. Taziye evlerimizi, araçlarımızı ve personelimizi vatandaşlarımızın hizmetine sunuyor yüklerini hafifletiyoruz. Hemşehrilerimizin ihtiyaç duymaları halinde Alo 188 Cenaze Hizmetlerini aramaları yeterli olacaktır” dedi.