Karaman’ın en kalabalık geçen pazarlarından biri olan Cumartesi Pazarı, Hamidiye Mahallesinde cumartesi günleri kuruluyor.

Cumartesi pazarında her hafta yaşanan trafik kargaşası, yayaları da sürücüleri de mahalleliyi de rahatsız ediyor.

Alışverişe gelen vatandaşlar aceleci davranarak sürücü, yaya, pazarcı ve mahalle sakini gözetmeksizin,  umursamadan hareket etmesi hem trafiği hem de yayaları tehlikeye düşürüyor.

PAZARDA YOĞUNLUK BİTMİYOR

Cuma akşamından başlayan pazarcı esnafının telaşesine, cumartesi sabahı ile alışveriş yapmak için gelen halkın telaşesi de birleşince yoğunluk arttıkça artıyor.

Cuma gününden itibaren pazarcı esnafının araçlarını park ederek doldurduğu, pazarın üst caddesi olan Fevzipaşa Caddesinde, mahalle sakinleri de, alışverişe gelen vatandaşlar da otomobillerini park edecek yer bulamakta güçlük çekiyorlar. Alışverişi neredeyse otomobilleriyle yapma niyetinde olan pek çok vatandaş da, rastgele cadde üzerine terk ederek alışverişe gidince, cadde hemen 10 dakikada bir kilitlenip kalıyor.

VATANDAŞLAR RASTGELE PARK EDİYOR

Cumartesi günleri, pazar alışverişi yapmasa da Fevzipaşa Caddesi üzerinden geçmek durumunda olan sürücüleri tam bir kargaşa ortamı bekliyor.

Cadde üzerine kuralları hiçe sayarak, araçlarını park edip pazara giden vatandaşlar, özellikle pek çok kavgaların yaşanmasına sebep oluyorlar. Caddedeki park alanlarının dolu olması nedeniyle cadde üzerine ikinci sıra park edenler, hiçbir yerde görülemeyecek şekilde caddenin sağına soluna otomobil park edenler, trafiğin kilitlenmesine neden oluyorlar.

MÜDAHALE EDEN POLİSLER VATANDAŞIN GAZABINA UĞRUYOR

Sık sık trafik polisinin müdahalede bulunmasına, pek çok aracın hatalı park ve trafiğe engel oldukları için ceza kesilerek, araçlarının çekilmesine rağmen sürücüler, trafiğin sıkışmasını, kilitlenmesini, diğer sürücülerin dakikalarca beklemesini umursamayarak, tam bir saygısızlık örneği sergilemeye devam ediyorlar.

Görünen o ki, sürücülerin diğer sürücü ve yayalara saygı göstermeyi öğrenmediği sürece de, bu kargaşa ve kavgalar devam edecek. Zira her sürücüye bir polis tahsis etmek asla mümkün olmayacak.