Karaman Belediyesi’ne bağlı ekiplerin bir süredir, Yeşilada Mahallesi, Mara Yolu üzerindeki alt yapı ve üst yapı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Çalışmalar hakkında önemli bilgiler veren Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan çalışmalar kapsamında sökülen ağaçlarla ilgili bir açıklama yaptı.
Karaman Belediyesi olarak ağaca ve yeşile büyük önem verdiklerini belirten başkan Çalışkan, alt yapıya ve temizliğe zarar veren ağaçların yerine, daha estetik görünümlü ve zararsız ağaçların tercih edileceğini söyledi.
Başkan Çalışkan açıklamasında;
Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz, bir süredir Mara Yolu üzerinde sürdürdüğü, alt yapı çalışmaları tamamlanmıştır. Çalışmalarda kaldırım ve yol asfaltlama aşamasına geçilmiştir.
Cadde de bulunan kaldırımlar üzerindeki mevcut ağaçların köklerinin fazla uzaması nedeni ile,bu ağaçlar yol ve kaldırımlarda büyük tahribatlara sebep olmaktalar. Diğer yandan ağaçların meyveleri ve yaprakları, sonbahar aylarında dökülerek çevre kirliliğine neden olmaktalar. Belediye olarak temelden ele aldığımız Mara Yolu’ndaki çalışmalar tamamlandığında, cadde daha modern, daha estetik ve daha kullanışlı bir hale gelecektir. Vatandaşlarımızın çalışmalarımız konusunda sabırlı olmalarını istiyorum.