Darbe girişiminde yaşanan tüm gelişmelerin, AA muhabirlerinin anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik sıraya göre derlendiği kitabın dağıtımı kurum çalışanlarınca gerçekleştirildi.

Kitap dağıtımı için Aktekke Kent Meydanına kurulan standa ve kitaba ilgi yoğun oldu. "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabını almak için sabırsızlıkla bekleyen vatandaşlar kitabı çok merak ettiklerini söyledi.

Vatandaşların yanı sıra standı Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer, AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü ve DSP Genel Başkanı Masum Türker de ziyaret etti.

Standı ziyaret eden Karaman Valisi Süleyman Tapsız, burada yaptığı açıklamada, Anadolu Ajansı’nın büyük bir hizmet ortaya koyduğunu söyledi.

Anadolu Ajansına teşekkür eden Tapsız, şu ifadelere yer verdi;

“Anadolu Ajansı burada büyük bir hizmet ortaya koymuş kısa sürede. Bu darbe girişimini adım adım çok güzel ifade etmiş. Bunun tabi unutturulmaması gerekiyor. Her zaman hatırlatılması gerekiyor. Bu hainlerin yapmış olduğu bu girişim mutlaka her zaman hafızlarda tutulmalı. Bizim yüce milletimiz demokrasiye ve millet iradesine sahip çıktı. Cumhurbaşkanımızın dirayeti hükümetimizin kararlı tutumu sayesinde bu cuntanın bu hainlerin girişimleri bertaraf edildi. Bu insanlar bu hainler yakalanarak adalete teslim edildi ve edilmeye de devam ediyor. Bunlar hak ettikleri cezayı mutlaka kesinlikle bulacak. Anadolu Ajansı’na özellikle kayıtlara geçirdiğiniz için ve unutulmaması demiyorum daima hatırlanması gerekiyor. Daima hatırlanması için bu güzel bir eser olmuş. Anadolu Ajansı’nın tüm çalışanlarına, Genel Müdürümüze teşekkür ediyorum.”

“İnsanlığa ve Türkiye’mize Yapılan İhanetin Belgeleri”
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, standı ziyaret ederek şunları söyledi;

“Kitaba baktığımız zaman gerçekten ve tamamen 20 günlük süre içerisinde izlediğimiz süreç içerisinde hainliğin en daniskasını bu örgütün insanlığı katledecek ve insanlığı yok edecek derecede bu hainliğini görmüş oluyoruz. Gerçekten bu kitap çok önemli. Bazen sözler söyleniyor konuşuluyor duygusal bir milletiz çabuk unutuyoruz. Ama bu kitapla bu hainliğin bu insanlığı katletmenin bu Sayın Cumhurbaşkanımıza yapılan milletin iradesine yapılan en aşağılık işlerin olduğunu gösteren bir kanıt. Ben Anadolu Ajansı'nın bu kitabı çıkarmasını ve yıllar sonra da toplumun bütün kesimleri bu kitabı alıp açtığı zaman 15 Temmuz'un insanlığa Türkiye’mize milletin iradesine barışa yapılan ihanetin belgelerini görmüş olacağız.”

“Anadolu Ajansı'nı Gerçekten Tebrik Ediyorum”
Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer, standı ziyaret ederek Anadolu Ajansı'nı tebrik ettiğini dile getirdi.

Güngörer, yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Geçtiğimiz 15 Temmuz'da ülkemiz ciddi bir hain kalkışmasıyla karşı karşıya kaldı. Bu nedenle bastığı kitap için Anadolu Ajansı'nı gerçekten tebrik ediyorum. Çünkü adım adım bu işi fotoğraflamış, belgelendirmiş. Kendilerini tebrik ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu kalkışmayı bu hainleri millet olarak her zaman zihnimizde tutmamız gerekiyor. Devamlı hatırlamamız gerekiyor. Böyle bir hainliğin tekrar edilmemesi adına da bundan sonraki süreçte hepimizin gerekli önlemleri alması gerekiyor.”

“Bunları İnceledikçe Tüylerimiz Ürperiyor”
AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, darbecilerin idamı hak ettiğini söyledi.

Başkan Nazmi Ünlü, kitap hakkındaki düşüncelerini şu şekilde ifade etti;

“Bugün demokrasi nöbetimizin 20.ci günündeyiz. Bu kitabı inceleyince sanki o anları tekrar yaşıyoruz gibi geldi. Buradaki izlenimler genelde vatan hainleri bu işgalcilerin içimizdeki hainlerin yapmış olduğu ve bizlere karşı uygulamış olduğu resimler var. Tabiki bunları inceledikçe tüylerimiz ürperiyor. Halkımızın beklentileri idam yönünde bizimde beklentimiz bu yönde. Bunları bana göre en büyük yapılması gereken idam edilmesi. Bunlar hain oldukları için kendi polisimize, kendi halkımıza karşı sıktıkları kurşun için hak ettiler. Bunlar bu cezayı alacağını ben düşünüyorum. Kitapta o hainlerin resimleri var. Nasıl yakalanışları idam sehpasına çıkışlarını da görürüz.”

“Bu Gelişmeyi Gören Çocuklarımız Geleceğe Daha Fazla Sahip Çıkarlar”
Bir dizi ziyaret gerçekleştirmek amacıyla Karaman’a gelen DSP Eski Genel Başkanı Masum Türker, Aktekke Kent Meydanına uğramayı unutmadı.

Meydanda Anadolu Ajansı’nın standını ziyaret eden Türker ise, kitabın gelecek açısından iyi bir belgesel olduğunu söyledi.

Kitap hakkında düşüncelerini ifade eden Türker, şunları söyledi;

“Türkiye’de demokrasinin kesintiye uğraması demek birlikte yaşamanın ve geleceği yakalamanın ötelenmesi demektir. Siyasi yaşamda Türkiye’nin ben çocukluğumdan başlayarak 4 darbeyi de yaşadım. 27 Mayıs bize önemli kayıplara neden oldu. 12 Mart, 12 Eylül’de bu darbede öyle. Sonuçta bu darbe milletin karşı koyuşuyla sonuçlanmamıştır ama çok önemli tahribata da neden olmuştur. Bu tahribat yalnız bombalanan yerlerin yıkılması değil şehitlerimiz gazilerimiz yanı sıra manevi olarak insanlığımızın birlikte yaşama arzusuna da kastetmiştir ama milletim şuanda bir araya gelişi Türkiye’nin her yerinde artık demokratik yöntemlerin dışında güç, şiddet, baskı kullanarak bir demokratik yaşamı kesintiye uğramayacağını görmüş olduk. Umarım bu gelişmeyi gören çocuklarımız geleceğe daha fazla sahip çıkarlar.

Kitap iyi bir belgesel gelecek açısından. Anadolu Ajansı iyi bir çalışma yapmış. Sanıyorum bu çalışmayı bu demokrasi nöbetleri bittikten sonra yeniden gözden geçirirler daha da güzel olur. Çünkü Anadolu Ajansı kurtuluş savaşından itibaren milli mücadelenin tanıtılmasında kamuoyu oluşturulmasında önemli rol üstlenmiştir. Bu rolü de darbe süresince görmek mümkün olduğu içinde de Anadolu Ajansı’nı da kutluyorum.”