Proje Eğitim ve Sosyal Kalkındırma Merkezi (PESKAM) üyelerinin Ulusal Gençlik Parlamentosu tarafından koordineli olarak gençlerle beraber yürüttüğü “GENÇ DOSTU ADAYLAR&GENÇ DOSTU KENTLER”  kampanyası yerel seçimlere damgasını vuracak!
      2014 Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı süresince, PESKAM yerel seçimlerle ilgili olarak gençlerin beklentilerini dikkate alarak Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğrencileri ile birlikte 150 gence anket çalışması uyguladı. Anket sonuçlarını dikkate alan PESKAM, gençlerin sorunlarını ve ihtiyaçlarını değerlendirdi. Bu sonuçlarla beraber Ulusal Gençlik Parlamentosu’nun ulusal çapta gençlere yönelik başlattığı kampanyanın da yürütücülüğünü üstlendi.
       PESKAM Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan AKKURT kampanyayla ilgili olarak yaptıkları çalışmaların yerel seçimlerde gençler açısından önemli bir değere sahip olduğunun vurgusunu yaptı.
     AKKURT kampanyayla ilgili olarak;
     Yaklaşık onbin kadar öğrenci nüfusuna sahip olan KMÜ, Karaman için önemli bir genç potansiyeline sahip. Gençler, Karaman için önemli bir gelir kaynağı oluşturmalarının yanı sıra kente hareketlilik ve dinamizm katıyor. Yaptığımız anket çalışmasında 150 gence şu üç soruyu sorduk:
     “Genç Dostu Kent size neyi ifade ediyor? Karaman’ı nasıl bir kent olarak hayal ediyorsunuz? Belediye Başkanı Adaylarının gençlere yönelik politikaları ne olmalı?”diye. Verilen cevaplar, fikirler gerçekten mükemmeldi! Sonuçları değerlendirirken fikirlerin ne kadar parlak olduğunu gördük. Karaman için güzel şeyler düşünen, fikirlerine değer verilmesini, Karaman’ın modern bir kent olmasını dileyen gençler var ortada. Fakat onların fikirlerini önemseyen karar mekanizmalarının olmaması hem gençler adına hem de şehir adına üzücü bir durum. Biz sosyal kalkındırmayı hedef alan bir dernek olarak gençlerin fikirlerini önemsiyor ve destekliyoruz. Çünkü Biz De Genciz! Her genç gibi olması gerekeni talep etmek en doğal hakkımız olduğuna inanıyoruz. Artık “Kentin Sakini Değil Söz Sahibi Gençler” olmak istiyoruz.
     “Genç Dostu Adaylar&Genç Dostu Kentler” Kampanyamızla gençlerin fikirlerine değer verip karar mekanizmalarında söz sahibi olmalarını sağlamak üzere tüm Belediye Başkan Adaylarına soruyoruz NEREDESİNİZ? Tüm adayları kampanyamızın İyi Niyet Sözleşmesini imzalamak, kampanyamızın hem destekçisi hem de ulusal çapta Karaman’da ilan edilmek üzere “GENÇ DOSTU ADAYI” olmaya onları davet ediyoruz.”dedi.
     Çağrıda bulunan AKKURT, Ulusal Gençlik Parlamentosunun Basın Bildirisine de yer vererek, yerel seçim öncesinde ve sonrasında kampanyanın verimliliği açısından çalışmalara hız vereceğini ve kampanyanın önemli bir takipçisi belirtti.