Bilindiği üzere, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu’ na göre Sanayi Sicil Belgesi alan kuruluşların, her yıl Nisan ayı sonuna kadar “ Yıllık İşletme Cetveli ” verme zorunluluğu bulunmaktadır.
Bu nedenle, İlimizdeki Sanayi Sicil Belgeli kuruluşların 2013 yılı faaliyetlerinin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvellerini 30 Nisan 2014 günü mesai bitimine kadar bildirmeleri gerekmektedir. Bakanlığımızın, www. sanayi.gov.tr İnternet adresinde “E-Hizmetler” bölümünün “Sanayi Sicil Bilgi Sistemi” başlığını tıklayıp bildirimde bulunulabilir.

Sanayi Sicil Bilgi Sistemi yenilendiğinden dolayı kuruluşların Yıllık İşletme Cetveli bildirme sorumluluğunu son günlere bırakamadan yerine getirmeleri önem arz etmektedir.

Ayrıca; Sanayi Sicil Belgelerinin vize işlemleri 2 yılda bir yapılmakta olup, vize tarihi en son 2012 yılına ait olan Sanayi Sicil Belgelerinin de Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğümüz ’den vize yaptırılması gerekmektedir.

2013 yılı faaliyetlerinin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvelini belirtilen tarihe kadar vermeyen ve Vize işlemlerini yaptırmayan sanayi kuruluşlarının Sanayi Sicil Belgeleri geçersiz sayılacağından, bu belge ile sağlanan haklardan yararlanamayacakları gibi, (759,00 TL) lık idari para cezasına da muhatap olacaklardır.

İlgililere ilanen tebliğ olunur. (23.04.2014)

Vehbi KONARILI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü