Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından Sudurağı Kasabasında gerçekleştirilen El Sanatları Kursunun sergi açılış programı yapıldı.
Programa İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Sudurağı Belediye Başkanı Derviş Mehmet Ceyhan, İl Müftüsü Nuri Değirmenci, KOSGEB İl Müdürü Mevlüt Tavşan, Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Kenan Ateş, Milli Eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Sergi açılışında konuşan İl Müdürü Asım Sultanoğlu, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızın önemini belirterek “Gelinlik kızlarımız, duygularını ve hayallerini el emeği göz nuru eserlerine nakşediyor. Makinelerle yapılan nakış işlemelerinde aynı hazzı ve mutluluğu görmek mümkün değil. Bu eserler bizim örfümüzün, geleneğimizin ürünüdür, öz sanat eserlerimizdir. Halk Eğitim Müdürlüğümüzün açtığı kurslarla bu değerlerimiz unutulmayacaktır.” dedi.

Konuşmasının sonunda Sultanoğlu, katkılarından dolayı Belediye Başkanı Mehmet Ceyhan’a ve kurs için yer tahsis eden İl Müftüsü Nuri Değirmenci’ye teşekkür etti.

Sergi ile kasım ayından bu yana eğitim verilen İğne Oyası ve Hazır Gereçlerle Yapılan Nakış Kursunu  tamamlayan 30 öğrenci, protokol üyelerinden belgelerini aldılar.