Lütfi Elvan Meydanı’nda yatırımların toplu açılışını gerçekleştiren Elvan, ardından Zehra Galip Sumra Atatürk İlköğretim Okulu açılışına katıldı. Elvan, burada yaptığı konuşmada, 1968 yılında bu okulda birinci sınıfa başladığını hatırlattı.

Geçen yıl bu okulu ziyaret ettiğini aktaran Elvan, şunları söyledi:

“Buradaki çocuklarımızın heyecanı kadar bende de çok heyecan var. Burası benim birinci sınıfa başladığım okul. O zaman bu okulun ismi merkez ilkokulu idi. Geçen yıl bu okulu ziyaret ettiğim zaman gerçekten çok acı bir durum gördüm. Çocuklarımız tuvalete, ellerini yıkamaya dahi dışarıya gidiyorlardı. Bu okulun 50 yıla yakın bir geçmişi var. Bende buraya yeni bir okul yaptıralım, güzel bir okul olsun dedim. Bir yıl içerisinde biz bu okulu tamamladık. Çocuklarımıza güzel bir okul kazandırdık.”

Konuşmaların ardından Bakan Elvan ve beraberindekiler okulun açılışını gerçekleştirdi.

Daha sonra Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve beraberindekiler, Hacı Fatma Tokyürek Camisi’nin açılış törenine katıldı.

Burada Kur’an-ı Kerim okundu, İl Müftüsü Lutfi Ketenci dua etti. Daha sonra Elvan ve beraberindekiler Cuma namazını burada kıldı.

Namazın ardından cami yanında bulunan Hacı Durmuş Ali Tokyürek Kur’an Kursu’nun açılışını gerçekleştirildi. Elvan Kur’an Kursunu gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Son olarak Lütfi Elvan, Ermenek ilçesinde gerçekleştirilen yatırımları inceledi.

Bakan Elvan, ilçe dışında bulunan İlçe Stayumu’ndaki çalışmaları yerinde inceledi. Kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlarla fotoğraf çektiren Elvan, alanda uzun süre incelemede bulundu.

Elvan, Ermenek Belediyesince okullar bölgesinde yapılan parktı gezdi. Elvan ve beraberindekiler daha sonra Katı Atık Transfer Merkezi’ni inceledi. Bakan Elvan okullar bölgesindeki Mesleki Teknik Eğitim Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Elvan ardından yapımı devam eden  Ermenek-Bucakkışla-Karaman karayolunda incelemelerde bulundu, ilçe dışında bulunan meyve işleme tesisini gezdi, Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi'nde ilçedeki muhtarlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.