Karaman Belediyesi, Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi borcu bulunan vatandaşları cezalı duruma düşmemeleri hususunda uyardı. 
Karaman Belediyesi’nden yapılan açıklamada; Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi 1. Taksit ödeme süresinin 30 Mayıs 2014 Cuma günü mesai bitimi olduğu belirtildi. Vergisini zamanında ödemeyen mükelleflerin cezalı duruma düşeceği hatırlatılan açıklama şöyle:
“Vergi mükelleflerimiz, cezalı duruma düşmemeleri için 30 Mayıs 2014 tarihine kadar vergilerini belediyemizin resmi web sitesi olan www.karaman.bel.tr adresinde bulunan; https://webportal.karaman.bel.tr/web/guest/47 linkini tıklayarak kredi kartı ile günün 24 saati güvenli ödeme yapabilirler. Vatandaşlarımız dilerse yine bu tarihe kadar belediyemiz veznelerine gelerek ister nakit, ister kredi kartı ile vergilerini ödeyebilirler. Bu tarihe kadar vergilerini ödemeyen mükellefler cezalı duruma düşecektir.”

Belediyeye Gelmeden Borcunuzu Ödeyebilirsiniz…

Karaman Belediyesi, belediye ile ilgili olan bütün işlemlerde interaktif çözümler sunuyor. Yaklaşık 4 yıldır hizmette olan Akıllı Kent Hizmeti ile vatandaşlar, belediyeye gelmeden birçok işlemi telefon ve internet yoluyla yapabiliyor.
Karaman Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan www.karaman.bel.tr adresine giren aboneler, sitenin ana sayfasında bulunan “Akıllı Kent Hizmetleri” bölümünden kredi kartları ile güvenli ödeme yapabiliyorlar. Uzun süredir verilen bu hizmetle, vatandaşlar; e– belediyecilik bağlantısını kullanarak emlak vergisi, su faturaları gibi belediyeye ödenmesi gereken borçlarını daha kolay ve güvenli bir şekilde ödeyebiliyorlar.
Aboneler, anlaşmalı bankalar olan; Ziraat Bankası, Vakıfbank, İş Bankası, Halk Bank, Bank Asya, Akbank, PTT Bank, Denizbank, Finans Bank, TEB Bank ve Türkiye  Finans’dan su faturaları için ister otomatik ödeme talimatı vermek suretiyle, isterse anlaşmalı bankaların internet şubelerini kullanarak ödeme yapabiliyorlar. 
Ayrıca Karaman Belediyesi’nin 444 25 70 Çağrı Merkezi’ni arayan vatandaşlarımız da sesli yönlendirme sistemi ile borçlarını ödeyebiliyorlar.