Fuarı gezen AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Torku’nun bütün ürünleriyle yer aldığı Tarım Fuarının Konya için çok önemli bir işlevi olduğunu söyledi.

FUARIN EN ÇOK ZİYARET EDİLEN STANDI TORKU

21 Mart’ta kapılarını ziyaretçilerine açan Konya Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı, KTO Uluslararası Fuar Merkezinde her gün binlerce kişiyi ağırlıyor. Ziyaretçi sayısıyla Türkiye’nin alanında en büyük organizasyonu olan fuarın en çok merak edilen standı bu yıl da Konya Şeker’in yeni ürünleri ve sektöre kattığı yeniliklerin sergilendiği Torku standı oldu. Stantta Torku’nun yanı sıra Konya Şeker’in bütün marka ve ürünleri de sergileniyor ve misafirlere çeşitli ikramlar da bulunuluyor.

ÜRETİCİLER BİLGİ VE TEKNOLOJİYLE BULUŞUYOR

Konya Tarım Fuarını ve Konya Şeker’in standını gezen AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Konya Tarım Fuarının, ülke tarımının lokomotifi olan Konya tarımının son yıllarda kat ettiği mesafeyi hem yansıttığını hem de gelecekte ne yönde seyredeceğine dair önemli ipuçları verdiğini söyledi. Son yıllardaki fuarların, üreticinin direk üretimini etkileyen, üreticinin tarladaki işine katkı veren, bilgi, teknoloji ve tarım teknikleri ile üreticinin buluştuğu bir yapı haline geldiğini belirten Başkan Recep Konuk, şehir merkezlerinde, ilçelerde, kasabalarda, köylerde, fuar öncesinde ve sonrasındaüreticinin vakıf olduğu yeniliklerin konuşulduğunu, bu tür organizasyonlar sonrası üreticinin aklına yatan yeniliklerin de üretimde kullanılmasının sağlandığını kaydetti.

“KONYA, TARIM SEKTÖRÜNÜN LOKOMOTİFİDİR”

Başkan Recep Konuk, “Konya, şüphesiz ki ülke tarım sektörünün lokomotifidir. Zaten Konya Tarım Fuarı da Konya’nın tarım sektöründeki bu pozisyonunun kanıtıdır. Türkiye’de tarım sektöründe hem katılımcılar hem de ziyaretçiler açısından merakla beklenen, takip edilen, yapılacağı tarihe göre ziyaretçilerin programını ayarladığı belki de tek tarım fuarı Konya Tarım Fuarıdır. Bu fuar sadece Konya çiftçisine ve Konya’ya hitap eden bir fuar değildir. Bu fuar, Türkiye’deki tüm bölgelerden binlerce üreticinin buluştuğu, onlarca kurum ve firmanın yer aldığı en geniş katılımlı tarım fuarlarından biridir. Konya Tarım Fuarı, sadece yurt içinden değil, yurt dışından da ziyaretçi ağırlıyor.Bu, Konya veülke tarım sektörünün hem ulaştığı seviyenin hem de bu sektördeki beklentinin işaretidir” dedi.

“YENİ SİSTEMLE TÜRKİYE PRANGALARDAN KURTULACAK”

Gündemdeki konulara da değinen AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, "Türkiye her defasında özellikle ürettiklerinin dışarıya transferinde ihtilal girişimleri, darbe girişimleri sonrasında sıkıntılı süreçler yaşamış. Darbe girişimleriyle, ihtilal girişimleriyle Türkiye üretemez hale gelmiş, ihracat yapamaz hale gelmiş, dışa bağımlı hale gelmiş. 17 Nisan sabahı darbeler, e muhtıralar geride kalacak. Darbe, ihtilal, muhtıra süreçleri evetle bitiecek. Türkiye ekonomik olarak da rahat bir sürece girecek. Darbe girişimleri Türkiye'nin gevşek zemininden, mevcut idari yapısından kuvvet almaktadır. Türkiye, ihtilal, darbe girişimlerine zemin hazırlayan bu sistemden kurtulacak. Böylece Türkiye'de ihracatta da rahatlayacak, üretimde de. Daha çok üretecek, daha çok satacak. Evet diyerek getireceğimiz sistem, Türkiye’nin prangalarından kurtulacağı sistemdir. Vatandaşımızın evetiyleHansın kullandığı, Hasan'ın da kullanması için ülkemiz ciddi yol almaya başlayacak. Eğer 15 Temmuz Allah saklasın, başarılı olsaydı; bugün yerlerde sürünüyor olacaktık. Türkiye evet diyecek, Hasan milli gelirde Hans’ın 110 bin dolarlarına ulaşacak. Bu ekonomik büyümenin yolunu bu referandum açmış olacak" diye konuştu.

"TÜRKİYE’NİN TARIMSAL HASILASI ARTACAK”

Gittiği yerlerdeki vatandaşlardan olumlu tepki aldığını aktaran Başkan Recep Konuk, "Vatandaş bu işi çözmüş, bizden de önde büyük bir sabırsızlıkla 16 Nisan'ı bekliyor. 17 Nisan'da Türkiye, yeni bir güne prangalarını kırmış, üzerlerindeki yükü atmış, aydınlık ışık saçan ülke haline dönmüş olarak uyanacak. Çiftçilere en büyük müjdem şu olacak; üreticilerin dertleriyle dertlenen bir yapı var artık ülkemizde. Özellikle tarım ve gıdada sektörün yeniden dinamize olacağı bir sürece giriyoruz. Bu yıl bereketli bir yıl oldu. Rahmet, yağış bol, inşallah onun bereketi vatandaşların problemlerinin de çözüldüğü, Türkiye'nin tarımsal hasılasının 60 milyar dolardan 150 milyar dolarlara çıktığı, ihracatının 18 milyar dolarlardan 40 milyar dolarlara taşınacağı, 7 büyük tarım ekonomisinden biri olan Türkiye'nin ilk 5'teki tarım ekonomisinde yer alacağı bir döneme de vesile olacak diye inanıyorum. Türkiye'yi üreticilerle birlikte var edeceğimizi de söyleyebilirim" şeklinde konuştu.