Karaman Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından organize edilen etkinliğe Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Etkinliğe, daire müdürleri, engelliler ve aileleri katıldı. Tren Garı’ndan başlayan "Bizde Varız Yürüyüşü" Aktekke Kent Meydanı’na kadar devam etti. Aktekke Meydanı’nda bir araya gelen katılımcılar günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, “Karaman Belediyesi olarak yaptığımız tüm çalışmalarda engelli vatandaşlarımızı düşünerek, onların yaşamını kolaylaştıracak şekilde hizmet vermeye gayret ediyoruz. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

"Hizmetlerimizde Daima Engelli Kardeşlerimizi de Düşünüyoruz"

Program sonrasında bir açıklama yapan Başkan Çalışkan; "Belediye olarak hizmetlerimizde engelli kardeşlerimizi her zaman düşünüyoruz. Yaptığımız kaldırımlar, engelli kardeşlerimizin rahatça yürüyebileceği şekilde yeniden düzenliyoruz, halk otobüslerimiz, tekerlekli sandalye kullanan vatandaşlarımızın kullanabileceği fonksiyonlara sahip. Hizmet binalarımızda yine engelli vatandaşlarımız için bir takım kolaylıklar bulunmaktadır. Şehrin genelinde, kaldırımlarda, yollarda, parklarda ve diğer sosyal yaşam alanlarında engelli kardeşlerimize yönelik kolaylıklar sunuyoruz" dedi.