Meclis kararı ile Bayır Bucak Türkmenlerine yapılan zulmü kınayan Ermenek Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri basın toplantısı gerçekleştirerek duygu ve düşüncelerini aktardılar. Toplantıda ayrıca ayni yardım kampanyası düzenlemek istedikleri ifadelerine yer verildi. Kampanya ile ilgili detaylar ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Ayrıca 3 Aralık tarihinin Dünya Engelliler Günü olması dolayısıyla Belediye çalışanı Nuri Çopur’a, Belediye Başkanımız Uğur Sözkesen tarafından hediye takdim edildi.

Toplantıda Belediye Başkanı Uğur Sözkesen’in açıklamaları:

Bilindiği üzere Türkmen Dağı bölgesi zalim güçler tarafından hiçbir gerekçe olmadan ateş altına alınmıştır. Yaşlı, genç, çocuk demeden birçok Türkmen şehit edilmiştir. Kadın ve çocuklardan oluşan Yaklaşık 10 bin kadar soydaşımız ülke sınırımıza gelmiş, erkek ve gençlerden oluşan 25 bin civarı soydaşımız topraklarını savunmak için mücadele etmektedir.

Yakıp yıkan, insani duyguları unutan, medeniyet değerlerinden yoksun şer odaklı güçler egolarını bu şekilde tatmin etmektedirler. Bizler Millet olarak bu tür insanlık dışı saldırılar karşısında birlik ve beraberliğimizi bozmadığımız gibi, soydaşlarımızda birlik ve beraberliklerini koruyacak azim ve kararlılığa sahiptirler.

Türkmen Dağında var gücüyle savunma yapan soydaşlarımızın Allah Yar ve Yardımcısı olsun. Yurt savunmasında şehit düşen komutan, asker, emniyet mensubu, kamu görevlisi ve sivil tüm soydaşlarımıza Allah'tan rahmet gazi olanlara acil şifalar diliyoruz.

Bayır Bucak Türkmenleri başta olmak üzere dünyanın her tarafında yaşayan soydaşlarımızın karşılaştığı insanlık dışı zulmü kınıyor, her daim yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Acılarını en derinden hissediyor ve dertlerini derdimiz sayıyoruz.