Karaman’ın Ermenek ilçesinde hizmet veren Ermenek TÜVTÜRK Gezici 2 Araç Muayene İstasyonunda verilen hizmetten araç sahipleri oldukça memnun olmasına rağmen, istasyonun uygun olmayan bir yerde bulunması ve bazı şartların kötü olması araç sahiplerini kızdırdı.

İstasyona gelen araç sahiplerinden edindiğimiz izlenimlere göre; istasyonda hizmet sunan görevlilerin oldukça misafirperver, oldukça nazik ve kibar davrandıklarından dolayı teşekkür ettiklerini dile getiren araç sahipleri, “Araçlarımıza eksiksiz ve kusursuz vize yapılmakta. Yapılan kontroller hayati önem taşımakta. Aracımızda bir eksiğimiz varsa bize bildiriliyor ve hemen bu eksiği giderdiğimiz için aracımıza güvenle binmemizi sağlatıyorlar. Araç muayenesinin önemini artık her Türk vatandaşı farkındadır. Araçlarımızın vizesi yapılırken bizden hatırı sayılır bir ücret alınmakta. Madem bu ücretler alınıyor bizlerde TÜVTÜRK’ten bazı şeyleri istemeye hakkımız var. Verilen hizmet on numara olmasına rağmen araç muayenemiz tamamlanıncaya kadar güneşin gözünde, yakıcı ağustos sıcağı altında nerdeyse pişmekteyiz. TÜVTÜRK kuruluşu gelen vatandaşın gölgelenmesini sağlayacak bir mekân yaptırmaya kudreti yok mu? Hele bu istasyonda çalışan insanlara yazık değil mi? Bizler bir yılda bir defa uğruyoruz buraya, lakin o çalışan insanlar sıcağın gözünde pişiyorlar. Siz bir de yağışlı, soğuk günde bu istasyona muayeneye geldiğinizi düşünün vay halinize. Açık bir mekân, hem araç sahiplerini, hem de çalışanlara Allah sabırlar versin.” dediler.

Ermenek TÜVTÜRK Gezici 2 Araç Muayene İstasyonun sanayi içinde uygunsuz bir alana toz toprak içinde bir dere yatağının üst kısım alanına kurulmuş olması, yerlerin betonla kaplanmamış olması, açık alanda çalışanlara ve istasyona gelen araç sahiplerine oturacak bir mekân daha sağlanmamış olması istasyonun en önemli sorunu olduğu belirtildi.

TÜVTÜRK yetkililerinin acilen Ermenek TÜVTÜRK Gezici 2 Araç Muayene İstasyonunda bir inceleme yaparak Ermenek’e yakışır bir TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu tertiplemeleri vatandaşın önemli bir isteği olduğu ifade edildi.