Kültür ve sosyal işler müdürlüğün tarafından, haftanın iki günü ev hanımlarına Karaman’ın tarihi, kültürel ve sosyal alanları gezdiriliyor.
    Bu geziler için özel olarak tasarlanan, Karaman Belediyesi’ne ait gezi aracı ile gerçekleşen gezide hanımlar tarihi ve kültürel mekânların yanı sıra Karaman Belediyesi Hizmet Binası, Gönül Gözü Kahvesi, Bilim ve Deneme Merkezi, Hanımlar Kültür Merkezleri ve belediyenin çalışma yaptığı birçok alanı görme şansı buldular.

“Hanımlarımız Önemli Bir Yere Sahip”

   Bu projenin mimarı olan Belediye Başkanımız Sayın Kâmil Uğurlu’nun eşi Hilal Uğurlu, “Karaman Belediyesi olarak amacımız ev hanımlarına Karamanımızın tarihi mekânlarını, sosyal alanlarını gezdirmek ve bu alanlarla ilgili onlara bilgiler sunmaktır. Her hafta belirlenen bir mahallede bulunan ev hanımlarımızı evlerinden alıp Karaman’ın önemli mekânlarını bir rehber eşliğinde gezdiriyoruz. Hanımlarımız uygulamadan son derece memnunlar. Günümüz toplumlarında önemli bir yere sahip olan hanımlarımız Karamanımızın kültürel ve tarihi mekânları konusunda bilgi sahibi oluyor ve Karaman Belediyesi’nin çalışmalarını yakından gözlemleme fırsatı buluyorlar.” dedi.

    Geziye katılan hanımlar ise bu faaliyetin çok anlamlı olduğunu belirterek, ev hanımlarının belediyenin başlattığı bu etkinliğin son derece önemli ve eğlenceli olduğunu, asla kaçırılmaması gerektiğini söylediler.