Erbakan Vakfı Karaman İl Temsilciliği’nin daveti üzerine Karaman’a gelen Fatih Erbakan, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette; Erbakan Vakfı Karaman İl Temsilci Mustafa Sarı ve vakıf yöneticileri de bulundu.
            Fatih Erbakan, belediye tarafından Karaman girişine yapılan parka babası Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın isminin verilmesinden dolayı Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’a teşekkür etti.
            Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şöyle konuştu: “ Öncelikle Sayın Fatih Erbakan’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kendisini, Milli Görüşün lideri Merhum Necmettin Erbakan hocamızın bir emaneti olarak görüyoruz. Şehrin en önemli girişlerinden birisi olan Karaman-Konya yolu girişine yaptığımız parka, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı ismini verdik. Rahmetli Erbakan hocamızın ismini bu güzide parkımızda yaşatıyoruz. Bu vesile ile 54. Dönem Hükümeti Başbakanımız dava adamı Erbakan Hocamızı rahmetle ve şükranla anıyorum” dedi.
            Ziyaret sonrasından Başkan Ertuğrul Çalışkan, Fatih Erbakan’a Karaman ziyareti anısına çeşitli hediyeler verdi.
Dr. Fatih Erbakan, babasının ismini taşıyan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı’nın açılışını yaptı
            Karaman Belediyesi tarafından otogar yanına yaptırılan ve 30 bin metre kare alana sahip olan parkın açılış törenine; Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü ve davetliler katıldı.
            Açılış öncesi bir konuşma yapan Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı’nın en büyük hatırlara vesile olmasını dileyerek: “İnşallah bu park Rahmetli Erbakan Hocamızın isminin aynı zaman da onun fikirlerinin, davasının, zihniyetinin canlı tutulmasına, yaşamasına vesile olacak bir park olur. Onun davasının, onun isminin, onun fikirlerinin yeni nesillere aktarılmasına vesile olacak bir hizmet olur. Buradan bu parkın yapılmasında emeği geçen başta Belediye Başkanımız Ertuğrul Çalışkan olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi. 
            Yapılan duanın ardından Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı, oğlu ve Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ile AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü tarafından hizmete açıldı. Açılışın ardından Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Fatih Erbakan ve davetlilere parkı gezdirdi.