Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Karaman Şubesi anasınıfı, ilkokul ve üniversite öğrencileri ile birlikte Urgan Boğazı mevkiinde bin kişinin katılımıyla 500 fidanı toprakla buluşturdu.

Minik öğrenciler fidanları toprağa dikme heyecanı ile Tema Ağaçlandırma Sahasında sevinçli dakikalar yaşarken, üniversite öğrencileri de miniklere eşlik ederken mutluluk dolu bir an yaşadılar.

TEMA Vakfı Karaman Şubesi Başkanı Muttalip Yıldırım, 2017 yılının ilk fidanlarını en büyük katılım ile toprakla buluşturduklarını belirterek, şunları söyledi;

“Bir toplumun geleceğe bırakacağı en güzel hazineyi, yaşanabilir bir dünyayı bırakıyoruz. Bu fidanları dikmek kadar, onları korumakta çok önemlidir. Bundan dolayı toplum olarak ağaçlarımızı ve ormanlarımızı en iyi şekilde koruyup kollamalıyız”

Fidan dikimi sonrası TEMA Vakfı Karaman Şubesi tarafından öğrencilere ikram dağıtıldı.

Etkinlik hatıra fotoğrafları çekimi ile son bulurken, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Bayram Uysal, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Alagöz, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi Okutmanı Atilla Zorlu, fabrika temsilcileri ve Karaman esnaflarından da öğrencilere eşlik eden oldu.