Karaman OSB Müdürlüğü, yaklaşık 5 yıldır süren iç savaş ve rejim baskısı sonucu ülkelerini terk etmek zorunda kalan ve ülkemize sığınan Suriyeli mültecilere ulaştırılmak üzere üç TIR dolusu gıda yardımını Kızılay aracılığı ile Kilis'e gönderdi. TIR'ların içindeki gıda maddeleri bisküvi, kek, bulgur ve süt ürünlerinden oluşuyor.

    Karaman Belediye Başkanı, aynı zamanda OSB Yönetim Kurulu Başkanı olan Ertuğrul Çalışkan yardımlarla ilgili şu açıklamalara yer verdi; " Son 4-5 yıldır hemen yanı başımızda masum Suriye halkı, başta rejimin ve çeşitli terör örgütlerinin eylemleri ve baskıları sonucunda evlerini terk etmek zorunda kalmışlardır.  Şu anda 2 buçuk Milyon civarında Suriyeli ülkemizde mülteci durumunda bulunmaktadır. Bu mültecilerin büyük bir kısmı Kilis'teki kamplarda bulunuyorlar. Karaman OSB Müdürlüğü olarak hazırladığımız üç TIR yardımı Kızılay aracılığı ile Kilis'teki mülteci kardeşlerimize gönderiyoruz. Gönderdiğimiz bu yardımlar Kilis Belediyesi'ne teslim edilecek. Oradan da mülteci kamplarındaki kardeşlerimize ulaştırılacaktır."

"Bizler tarih boyunca her zaman mazlumların yanında olan bir milletiz." diyen Başkan Çalışkan; "Geçmişte olduğu gibi bugünde mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz. İnşallah en kısa zamanda yardımlarımız Suriyeli kardeşlerimize ulaşır" dedi.