Karaman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada,  ‘’Bakanlığımız tarafından yürütülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tarafından yetiştirilen sazan balığı yavruları 18.07.2017 tarihinde göletlerimize bırakılmıştır.  20.000 adedi Göktepe ve 20.000 adedi Başyayla göletlerine olmak üzere toplamda 40 (kırk) bin adet pullu sazan yavrusu İl Müdürlüğümüz elemanlarından Su Ürünleri Mühendisleri Rabia UYSAL ve Ahmet Özaydın tarafından zayiata uğratılmadan getirilerek göletlerimize bırakılmıştır.
Göktepe Gölet’indeki Balıklandırma çalışmasına Belediye Başkanı Osman TALAY, İl Müdür Yardımcısı Baran Yavuz YÜREKLİ, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müd. V. Ümit ÇAĞLIYAN, Sarıveliler İlçe Müdür V. Hüseyin İLHAN katılmışlardır. Başyayla Göleti’ndeki Balıklandırma çalışması ise Belediye Başkanı Şerafettin BULGURCU ve Başyayla İlçe Müdür V. Raif ÇAYIR‘ın katılımlarıyla gerçekleşmiştir. Su ürünleri kaynaklarının ve su ürünlerinin sürdürülebilir olarak kullanılabilmesi, gelecek nesillere aktarılması, iç su ürünleri stoklarının takviye edilmesi, göl ekosisteminin canlı tutulması, göl ve göletlerdeki balık popülasyonun desteklenmesi amacıyla her yıl göl ve göletlerimize yavru balıklar bırakılmaktadır. Bu yıl Ülkemizde “Su kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında 59 ilde yer alan 591 göl ve gölete 5 Milyon adet yavru sazan balığı bırakılmıştır. Bu proje kapsamında 2002 yılından beri 80 Milyon yavru göl ve göletlere bırakılmıştır. Proje ile ilgili gelecek yıllarda su kaynaklarına yayın, kalkan, şabut, kerevit, mersin balığı ve alabalık başta olmak üzere yeni türlerin üretilip bırakılması gerçekleştirilecektir.
Balık türleri ve stokların korunarak gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması, en az bir kez üremelerine imkân tanınması sürdürülebilir balıkçılık açısından büyük önem arz etmektedir.’’ denildi.