Kurulduğu yıldan itibaren Karaman Halkına son model araçlarla B (otomobil), A1-A2( motosiklet, D (otobüs), ehliyeti verirken C-CE ( tır-çekici ) ehliyetini gücüne güç katarak yeniden vermeye başladı.  Son model Man marka tırla eğitime başlayan Güven Sürücü Kursu bünyesinde yolcu ve yük taşıma belgesi olan SRC belgesini vererek daha kapsamlı sürücü kursu olma özelliğini taşımaktadır.

Kurulduğu tarihinden itibaren ilklere imza atan Güven Sürücü Kursu, ehliyeti aldıktan sonraki güven duygusunu veriyoruz sloganıyla sağlam ve daha güçlü adımlarla geleceğe yürümekte ve kursiyerlerine son model araçlarla ehliyet vermenin gururunu duymaktadır. Özellikte bay–bayan direksiyon hocalarıyla eğitim kalitesiyle Karaman Halkının güvenini kazanmaya devam ediyor.

Kamyon veya çekici kullanmak için alınması gereken ehliyet sınıfı C sınıfı ehliyet, ağır yük taşımacılığı yapan sürücülerin alması gereken ehliyet sınıfıdır.

C sınıfı ehliyet sahipleri kamyon ve çekici yanı sıra B sınıfına giren, kamyonet, arazi taşıtlar, otomobil ile C1 sınıfına giren araçları kullanabilmektedirler. Yeni çıkan trafik yönetmelikleri ile kamyon ehliyeti sınıf ismi ve ehliyet alma şekli olarak değişti. Yeni yönetmelikler doğrultusuna kamyon ehliyeti nasıl alınır sizi bilgilendirmeye çalışacağız.

Kamyon ehliyeti, hafriyat ve yük taşımacılığı yapan sürücülerin alması gereken sürücü belgesidir. C sınıfı ehliyet sahipleri otomobil dışında traktör, kamyonet ve kamyon kullanabilmektedirler, fakat bu sınıf ehliyet ile tır ve römorklu çekiciler kullanılamamaktadır. C sınıfı ehliyet sahipleri D sınıfı araçları kullanabilmek için direksiyon sınavına girmek zorundadırlar.

Öncelikle C sınıfı ehliyet almak isteyen sürücüler B sınıfı ehliyet sahibi olmak zorundadırlar. Herhangi bir ehliyet sahibi olmayan bir kamyon sürücüsü önce B sınıfı ehliyet almalı, daha sonra C sınıfı için sınavlara girmelidir. B sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler ise bir direksiyon sınavına girerek C sınıfı ehliyet sahibi olabilirler.

Kamyon Ehliyeti Almak İçin Gereken Şartlar:

C1 sınıfı ehliyet almak için 18 yaşını doldurmuş olmak ve B sınıfı ehliyet sahibi olmak.

C sınıfı ehliyet almak için 21 yaşını doldurmuş olmak ve B sınıfı ehliyet sahibi olmak.

Güven Sürücü Kursu

Tahsin Ünal Mah. 27 Sk. No:13 Birtat Lokantası Üzeri

Tel: 338 214 20 20  Gsm : 0543 214 20 20