Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu ''Haberde bahsi geçen Furkan Çamur isimli 13 yaşındaki yeşil kartlı hasta 27 Ocak 2015 tarihinde Karaman Devlet Hastanesi Ortopedi polikliniğinde muayene edilmiş olup Op. Dr. Murat Tosun tarafından Necmettin Erbakan Tıp Fakültesi Hastanesine direkt sevki yapılmıştır.  Ancak, sevk zinciri kurallarına uyulmadığından Konya Necmettin Erbakan Tıp Fakültesi Hastanesi hastayı kabul etmemiş hastadan tedavi ücreti talep etmiştir.

Ancak, konunun basına yansıması ve Karaman Valiliği tarafından haberin sorgulanmasıyla haberdar olduğumuz konu hakkında gerekli araştırmalar yapılmış derhal Konya Meram Eğitim Araştırma Hastanesi ve Necmettin Erbakan Tıp Fakültesi Hastanesi yöneticileri ile görüşülerek hasta ve hasta yakınlarının mağduriyetlerinin ivedilikle çözülmesi için girişimlerde bulunulmuştur. 
Hasta ve hasta yakınlarının Karaman Devlet Hastanesinden önce Konya Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesine ardından Necmettin Erbakan Tıp Fakültesi Hastanesine sevkinin yapılması sağlanmıştır. 
Genel Sekreterlik olarak hiçbir hastamızın hele ki maddi yoksunluk nedeniyle mağdur olması istemediğimiz bir durum olduğu gibi günümüz Türkiye Sağlık koşulları çerçevesinde kabul edilemez bir husustur. Sehven yanlış yapılan sevk zinciri nedeniyle tedavisi sekteye uğrayan hastamızın mağduriyetinin giderilmesi konusunda takipçi olacağımızı bildirir gereğini arz ederim'' dedi.