Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğü, il genelinde yaptığı etkinler ile 2016 yılı Kasım ayında bir rekora imza attı. Kasım 2016 döneminde il genelindeki tüm bağlı kurumları ile birlikte 73 etkinliğe imza atmış oldu.

İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr.Ali Rıza Altunsoy yaptığı açıklamada; “Etkinliklerimizde temel hedefimiz Halk Sağlığında farkındalık oluşturmaktır. Bu kapsamda vatandaşlarımıza, sağlık okuryazarlığı, koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini, bulaşıcı hastalıklardan korunma, okul sağlığı, kanserle mücadele, sağlıklı beslenme, uyuşturucunun zararları, sigaranın zararları ve bırakma teknikleri, solunum yolları hastalıklarından korunma gibi geniş bir yelpazeyi içeren konularda eğitimler, toplumsal aktiviteler, konferanslar, hizmet içi eğitimler yapılmıştır. Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak bu faaliyetleri yıl boyunca artırarak devam ettirmek ve halk sağlığı konusunda tüm vatandaşlarımıza ulaşmak için var gücümüzle çalışacağız.

Aynı zamanda özellikle uzak köylerimizde yaşayan gebelerimizle başlayarak gebelerimizi evlerinde ziyaret eden ekiplerimiz gebelik ve annelik konusunda eğitimler vererek, gebelerimizin sağlık kontrollerini yapmakta, doğumu yaklaşan gebelerimizi Karaman Devlet Hastanesinde bulunan Anne Oteline davet etmektedirler.

2017 yılında da Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından gerekli planlamalar yapılarak eğitim ve sosyal etkinlikler artarak devam edecektir. Müdürlük olarak eğitim ve sağlık taramaları kapsamında yeterli donanıma sahip araç ve gereçleri mevcuttur. Bu mobil araçlarla İlimizin en uzak noktasında bile faaliyetler yapılacaktır” dedi.