Karaman'a yeni yapılan 400 yataklı Devlet Hastanesi'ne oda tefrişi yaptıran hayırseverler için plaket töreni düzenlendi.

Karaman Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Karaman Valisi Murat Koca, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Karaman Müftüsü Nuri Değirmencioğlu, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Nuriye Ulu, daire müdürleri ve hayırsever vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan plaket takdim töreninde konuşma yapan Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Nuriye Ulu;'' Hastanemizin yapım aşamasından bu yana takip eden çorbada bizimde katkımız bulunsun diyen, sanki kendi evlerinin inşaatı yapılıyormuş gibi geceli gündüzlü uzaktan yakından takip eden tüm hayır sever vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.''dedi. Ardından konuşma yapan Karaman Valisi Murat Koca;''“Karaman’a ilk Devlet Hastanesi 1947 yılında yapılmış. Karaman Devlet Hastanesi daha sonra ek binaları yapılarak kapasitesi artırılmıştır. 7 Şubat 2014 tarihine kadar hizmet verdi ve hastane 7 Şubattan itibaren artık yeni hizmet binasına taşındı. Ancak yetişen ve nüfusu artan Karaman’da yeni bir tam donanımlı hastane yapılması için çalışmalar başlatıldı. 4 yıllık bir inşaat sürecinin ardından birimlerimiz 2013 yılının Ağustos ayında taşınmaya başlanmıştı. Hastanemiz en son teknolojiye sahip cihazlarla donatıldı. Bundaki büyük paylardan biri de hayırseverlerimize ait. Hastanemize oda tefrişi noktasında yardımcı olan hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından hayırseverlere plaketleri takdim edildi.

Toplam 55 plaket takdim edildi.