Belediye Encümen Salonu’nda düzenlenen basın toplantısına Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, belediye başkan yardımcıları ve Karaman’da görev yapan basın mensupları katıldı.

Karaman’da ciddi çalışmaların yapıldığını söyleyen Çalışkan, yatırımlar hakkında tek tek bilgi verdi.

2023 hedeflerine 2017 yılında ulaştıklarını aktaran Başkan Çalışkan, “Karaman’a yatırımlar devam ediyor. Serbest Bölge, 2. Organize sanayi, lojistik merkezinin temel çalışmalarını Karaman Belediyesi yaparak kente kazandırdı.” dedi.

Başkan Çalışkan, toplantıda projeler hakkında şunları söyledi;

KARAMAN DÜNYA İLE REKABET EDEBİLECEK

Serbest Bölgede üretime dayalı bir çalışma yapılacak. Karaman dünya ile rekabet edebilecek konuma gelecek. Serbest Bölge’de son aşamaya geldik. Karaman’ımızın ekonomik gelişmesine katkı sağlamış olacak.

LOJİSTİK MERKEZİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Yatırım programımızda olmamasına rağmen 2 milyon metre karelik bir alanda lojistik merkezi yer alacak. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.

TEKNOKENT İHALESİ GERÇEKLEŞECEK

Teknokent’in şirketleşme çalışmaları bitti. OSB içerisinde arsası ayrıldı. Yaklaşık 12 Milyon TL de Teknokent’in yapımı ile ilgili ödenek ayrılmış durumda. Önümüzdeki günlerde de ihalesini gerçekleştireceğiz.

PİRİ REİS AĞUSTOS’TA TESLİM

Piri Reis Vadisi’nde 1.Etap çalışmaları bitti, 2.Etap çalışmaları da başladı. Yoğun bir talep var. Ağustos ayı içerisinde teslim edilecek.

TOKİ 5 BİN KONUT YAPACAK

Emekli ve İşçi konutlarında çalışmalarımız devam ediyor. 1400 konut var 600 konut daha ihale edilecek. Karaman’a yaklaşık TOKİ 5 bin konut yapacak. Yapılan TOKİ’lerin bir kısmını Eylül ayında teslim edeceğiz.

KARAMAN-EREĞLİ YOLU TAMAMLANDI

Çevre yolu çalışmaları devam ediyor. Müteahhitlerden dolayı bir gecikme oluştu. Karaman Ereğli Çevre yolunun 1.etap çalışmaları tamamlandı.

25 BİN KİŞİLİK STADYUMUN İHALESİ GERÇEKLEŞTİ

Futbol sahamızın ihalesi dün yapıldı. Bu yıl içerisinde temelini atmış olacağız. 25 Bin kişilik kapalı bir stadyum olacak. 3.Toki ile okullar bölgesinin arasına yapılacak olan stadyuma ulaşım çok rahat olacak.

KENT MEYDANI PROJESİ İHALESİ GERÇEKLEŞİYOR

Aktekke Kent Meydanı projesinde bu yıl içerisinde ihalesini gerçekleştiriyoruz. 1.Etap yapım ihalesini önümüzdeki günlerde paylaşacağız.

HIZLI TREN 2018’DE KARAMAN’DA

2018 yılında hızlı tren Karaman’a gelecek. Karaman’a hızlı tren istasyonunu da kazandıracağız. Peron ve alt-üst geçit çalışmaları da önümüzdeki günlerde başlıyor.

ULAŞIM MASTER PLANI HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Ulaşım Master Planı hazırlıklarımız başladı. Bunun içerisinde raylı sistem de var. Bu yıl içerisinde Ulaşım Master Planını bitirdiğimiz zaman bakanlığa sunacağız.

ULAŞIMA “KARAMAN KART”

33 tane otobüsümüz oldu. 10 tane daha alma planımız var. 10 bin kişi taşıyoruz. Otobüsler için Karaman Kart çıkaracağız. Bu kart ile yarım saat içerisinde 2.kez binen vatandaşlarımız ücretsiz ulaşım sağlayacak. Bir aylık otobüs ücretleri öğrenciler için 35 TL, vatandaşlarımız için ise 60 TL.

SEYİR TERASLARI EYLÜL AYINDA AÇILIYOR

125 Bin metrekarelik Seyir Teraslarını Eylül ayı içerisinde açacağız. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.

TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR PARKI’NIN 1.ETAP ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Yıllardır konuşulan Türk Dünyası Kültür Parkı’nın 1.Etap çalışmaları başlıyor. Çevre illerimizdeki parklardan daha büyük olan 500 Bin metrekarelik Türk Dünyası Kültür Parkı’nın 1.Etap ihalesi tamamlandı, 2.Etap ihalesini gerçekleştireceğiz.

YATIRIMLAR TEK TEK GEZİLDİ

Toplantı sonrası Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, belediye başkanı yardımcıları ile basın mensupları yatırım alanlarını gezdi.

Gezi sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Çalışkan, Karaman’a 170 Milyon TL’lik yatırım çalışmaları olduğunu ifade ederek, “Özellikle 2002’den itibaren Cumhurbaşkanımız ile birlikte başlayan AK Parti’nin hizmet partisi olduğunu gösteren ön önemli yer şehrimizdir. Bugün baktığımız zaman yaklaşık 11 Milyar TL’lik Karaman’a hükümetimizin yatırımı var. Bununla birlikte de Karaman Belediyesi’nin bu süreç içerisinde de önemli yatırımları var. 170 Milyon TL civarında üst geçit, yollar, büyük parklar, kongre merkezlerinin yapıldığı Karaman’ımızın her tarafının şantiye olduğu büyük bir çalışma var. Basın mensupları ile birlikte, Türk Dünyası Kültür Parkını, Seyir Teraslarını, Piri Reis Vadisini, İşçi ve Emekli Konutlarını, 4 tane üst geçidi gördünüz. Karaman gibi bir alanda yaklaşık 8’inci üst geçide bu yılsonu içerisinde erişmiş olacağız. Belediyemiz ekonomik açıdan çok güçlü, hareket kabiliyeti yüksek, proje üreten bir yapıya sahip.” dedi.

Yakın zamanda Karaman Havalimanının ihalesini gerçekleştireceklerini söyleyen Başkan Çalışkan, konuşmasının devamına şunları ekledi;

“Bunun ile birlikte belediyemiz ve hükümetimizin birlikte yürüttüğü ortak projelerimiz var. Kapalı spor salonları, bireysel spor salonları, Karaman futbol sahası, lojistik merkez, Teknokent, serbest bölge, 2.Organize sanayi bölgesi gibi büyük çalışmaları belediye ekonomik açıdan da bunları sürdürebilen, şirket ortaklarının lokomotifini gören görevleri sürdürüyor. Karaman’ımız da ülkemizin hedeflerine ulaşması için her türlü çabayı sarf edeceğiz.”