Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personellerinden Hikmet Doğan için Kemal Kaynaş Stadyumu’nda cenaze töreni düzenlendi.

Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Defterdar İhsan Mintaş, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çalışanları, daire müdürleri, sporcular ve cenaze yakınlarının da yer aldığı cenaze töreninde gözyaşları sel olup aktı.

Helallik alma ve dua ile başlayan törende, Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ve Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz birlikte görev yaptıkları Hikmet Doğan hakkında konuşma yaptı.

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, “Böyle zamanlarda söylenecek tek söz Hikmet Doğan kardeşimizin arkasından sadece dua etmek. 2 buçuk yıl buradaki il müdürlüğü görevinde burada çalıştığımdan iki cümleyi söyleyeceğim sadece. Şu anda resimde de görüldüğü gibi tebessümü veya her alanda bütün çalışmalara gider, koşar. Bu çalışması, gayreti, azmi ve tebessümüyle anacağız. Allahtan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Tüm Karaman’a başsağlığı diliyorum.” dedi.

“‘Tebessüm Sadakadır’ Sözünü Yaşantısıyla Bizlere Gösteren Bir Büyüğümüzdü”
Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise yaptığı konuşmada, Hikmet Doğan’ın duruşuyla, konuşmasıyla, yaşantısıyla örnek olan bir abi olduğunu söyledi.

‘Tebessüm sadakadır’ sözünü yaşantısıyla bizlere gösteren bir büyüğümüzdü diyen Kısacık, şunları söyledi;

“Ölüm her an yanımızda. Allahtan geldik ve ona her an döndürüleceğiz. Hikmet abimizi kaybetmiş olmanın hüznü içerisindeyiz. Ölümün, ne zaman, nerede ve kime geleceğini bilmiyoruz. Daha dün beraber muhabbet ettiğimiz, şakalaştığımız, iş yaptığımız abimiz bugün aramızda yok. O yüzden şu kısa hayatımızda kimseye, gücenmeye, darılmaya, kalbini kırmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

Hikmet abimiz bunu en güzel şekilde gösteren bir insandı. Duruşuyla, konuşmasıyla, yaşantısıyla bizlere örnek olan bir abimizdi. ‘Tebessüm sadakadır’ sözünü yaşantısıyla bizlere gösteren bir büyüğümüzdü. Ardından kötü bir mazi bırakmadı. Rabbim kendisini cennette muvaffaklandırarak iyilerle bir eylesin. O gençliğin yaşla değil akılla olduğunu gösterip gitti. Bize yaşama sevinci aşılayıp gitti. İşini severek yapmayı öğretip gitti. Kızsa da kırılsa da bunu uzatmayıp sevecenliğinden bir şey kaybetmemeyi, duruşuyla gösterip gitti. Onun bıraktığı bu güzel hasretleri hayatımızda tatbik edip onun hatırasını yaşatacağız. Kederli ailesine sabırlar diler, bütün dostlarına, gençlik spor il müdürlüğümüz personeline başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah.”

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personellerinden Hikmet Doğan, musallada kılınan cenaze namazının ardından Karaman Şehir Mezarlığına defnedildi.