Ziyarete, Hollanda Karamanlılar Derneği Başkanı Mustafa Duyar, Başkan Yardımcısı Hasan Güzel, Yönetim Kurulu Üyeleri Kamil Saygı, Mustafa Koçak, Kurucu Üye Ali Yağcı, Genel Sekreter Ayhan Tonca, İş Adamları Komisyon Başkanı Adem Güneş, Kadın Kolları Başkanı Safiye Baytekin ve Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Havvanaz Kara katıldı.

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rıza Duru, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Mutlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hebebci misafirleri karşıladı.

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay açılış konuşması yaparak misafirlere ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Hollanda Karamanlılar Vakfı Başkanı Mustafa Duyar yaptığı konuşmasında; “Bizi davet ettiğiniz için öncelikle Mustafa Toktay Başkanımıza ve Yönetimine teşekkür ederim. Buraya gelmemizin amacı HOKAV'ı sizlere tanıtmak. Hollanda Karamanlılar Vakfını Hollanda Karamanlılar Federasyonu olarak değiştirdik. Yönetimimiz 15 kişiden oluşuyor. 12 adet resmi köy derneğimiz var. Bugün Hollanda da 450-500 bine yakın Türk yaşıyor ve bunun 45-50 bine yakını Karamanlı. 20-22 bin iş adamımız var. Bu azımsanacak bi sayı değil. Biz HOKAV olarak yönetimimizle birlikte Karaman’ınmızı Konya-Karaman değil, Karaman olarak dilini, kültürünü tanıtmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Karamanlı işadamlarımızla beraber Türkiye'de nasıl yatırımlar yapabiliriz, Karamanımıza da yatırım amaçlı neler yapabiliriz bunları araştıracağız.” dedi.
 
KTSO Başkanı Toktay; “Biz Karaman Ticaret ve Sanayi Odası olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. 2009'dan bu yana Karaman'ın Konya'dan ayrılması yönünde birçok çalışmalar yaptık. Hz. Mevlana'dan Yunus Emre'ye Evrensel Sevgi ve Kültürlerin Kardeşliği adlı projemizi yaptık. Birçok çalıştay düzenledik. Turizm çalıştaylarına da devam ediyoruz. Bu yıl Karaman Ticaret ve Sanayi Odası olarak Belediyemiz ile birlikte Turizm Çalıştayı düzenledik. Biz TSO olarak elimizden geleni yapmaya çalışyoruz. Karaman Ticaret ve Sanayi Odası olarak her konuda yardımcı olabiliriz. Bizden istediğiniz teknik belge destek konusunda yardımcı olmaya çalışırız. Oda olarak 5 yıldızlı akredite bir odayız ve odalar içerisinde Türkiye genelinde 18. sıradayız. Birbirimize yapacağımız İlimiz, ülkemiz adına herşeyde varız” diye konuştu.
HOKAF Başkanı Mustafa Duyar'da Başkan Toktay'a teşekkür ederek; “Sizleri Hollanda da ağırlamaktan memnuniyet duyarız” dedi.

Ziyaret birlikte hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.