AK PARTİ KARAMAN MİLLETVEKİLİ DR. RECEP ŞEKER

Şeker; “Ramazan Ayı Mübarek Olsun”

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, Ramazan ayının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Mübarek bir Ramazan ayına daha ulaşmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Peygamberimiz (S.A.V) ifadesiyle; “İçerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesinin bulunduğu, büyük ve bereketli bir ayın gölgesi üzerimize düştü.”

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayı; “evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş” olarak müjdelenen çok faziletli bir aydır.

Ramazan ayı bütün hayır ve bereketleri özünde toplamaktadır. Bin aydan daha hayırlı mübarek Kadir gecesi Ramazan ayı içinde idrak edilmekte ve insanları karanlıktan aydınlığa çıkaran Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim bu ayda indirilmiştir. Bu konuda Yüce Rabbimiz “Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur’an’ın indirildiği aydır.” buyurmuştur.

Cehennem kapılarının kapandığı, Cennet kapılarının açıldığı, şeytanların zincire vurulduğu bu ay Müslümanların kalplerinde huzur, sevgi, merhamet, paylaşma ve şefkat duygularının zirveye çıktığı manevi arınma, yücelme, kendimizi sorgulama ve her an Rabbimizle olduğumuzu daha yakından hissettiğimiz bir aydır. Bu ayda dayanışma, paylaşma, kardeşlik ve sevgi bağları kuvvetlenerek, birlik ve beraberliğimiz daha da güçlenmektedir.

Bu duygu ve düşünceler ile Ramazan ayının, Aziz Milletimizin birlik ve beraberliğine, tüm insanlık için huzur ve manevi kazançlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz eder, Aziz Milletimizin ve tüm İslam Âleminin mübarek Ramazan ayını tebrik ederim.” dedi.

KARAMAN BELEDİYE BAŞKANI ERTUĞRUL ÇALIŞKAN

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, On bir ayın sultanı Ramazan’ın gelmesi nedeniyle bir mesaj yayımlayarak Ramazan Ayı’nın bütün İslam Âlemi’ne ve insanlığa hayırlar getirmesini diledi.

Başkan Çalışkan, mesajında; Ramazan Ayı’nda manevi duyguların en üst düzeye ulaştığını ve insanlar arasında kardeşliği pekiştirdiğini ifade ederek şunları kaydetti:

“Ramazan Ayı, dargınlıkların unutulduğu, küskünlüklerin sona erdiği, kardeşlik duygularının pekiştirildiği günlerdir. On bir ayın sultanı Ramazan Ayı o kadar büyülüdür ki, gelişi bütün bir yıl beklenir ve gidişindeki keder de ancak böyle bir ikinci geliş ümidiyle hafifler. Tasa sevince, hüzün ise neşeye dönüşür. Rahmet ve şefkat dolu günlerin en değerlilerinden olan Ramazan Ayı tüm İslam Âlemi için kutlu olsun.

Karaman Belediyesi olarak Ramazan Ayı boyunca bir dizi etkinlik hazırladık. Eski Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenecek etkinlikler ve 11 farklı mahallede kurulacak iftar sofraları ile vatandaşlarımız huzur dolu, güzel bir Ramazan Ayı geçirecek. Ramazan Ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine Hayır Çarşısı’nda alışveriş imkânı sunmaya devam edeceğiz.

Sosyal dayanışma geleneğinin en güzel örneklerinin sergilendiği, nefis muhasebesinin daha etkin bir şekilde yapıldığı bu kutsal ay, Müslümanlar için el ele vermek ve kaynaşmak için bir vesiledir. Bu duygu ve düşüncelerle, Ramazan Ayı’ın değerli hemşehrilerime, ülkemize ve tüm İslam Âlemi’ne hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, vatandaşların Ramazan Ayı’nı huzur ve güven içinde geçirmesi için çeşitli tedbirler alındığını da belirterek, “Ramazan Ayı süresince vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm önlemler alındı. Amacımız, vatandaşlarımızın gönül rahatlığı içinde huzurlu şekilde Ramazan Ayı’nı geçirmeleridir’ diye konuştu.

İL MÜFTÜSÜ MUHAMMET LUTFİ KETENCİ

İl Müftüsü Muhammet Lutfi Ketenci Ramazan Ayı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla

Salat ve Selam Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’ in üzerine olsun

Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu günahlardan bağışlanma olan Ramazan Ayına ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. 26 Mayıs Cuma günü kılacağımız ilk Teravih namazı ve 27 Mayıs Cumartesi tutacağımız ilk oruç ile Mübarek Ramazan ayına başlamış olacağız.

Bu vesile ile aziz vatandaşlarımızın ve değerli hemşehrilerimizin mübarek Ramazan Ayını kutlar, hayırlara vesile olmasını Yüce Allah (c.c) 'tan niyaz ederim.

SAADET PARTİSİ GİK ÜYESİ VE KARAMAN İL BAŞKANI ŞABAN ŞAHİN

Şaban Şahin Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ramazan ayının İslam ümmetinin birliğine ve dirliğine vesile olmasını dilediklerini belirten Şaban Şahin; “ Ümmet paramparça, kan ve gözyaşı tüm İslâm âlemini sarmış ve biz bu buhran içerisinde 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayına girmiş bulunmaktayız. İnşallah bu mübarek ay birliğimize dirliğimize vesile olur.” dedi.

Ramazan ayının manevi bir iklim olduğunu söyleyen Şaban Şahin, Ramazan ayında tutulacak olan Oruç’ların akşama kadar aç kalmak için yapılmadığını her türlü günahlardan uzak durulması ve bunun sadece şahsi günahları kapsamadığını, ülkemizin ve milletimizin milli servetine zarar verecek israflardan da kaçınılması gerektiğini söyledi.

Yerel yönetimlerin iyi niyetle yapmak istediği bazı organizasyonların Ramazan ruhunun dışında olduğunu söyleyen Şaban Şahin; “Ramazan ayı ibadet ayıdır. Ama bazı yöneticilerimizin iyi niyetle yapmak istedikleri programlar maalesef 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in ruh ve anlamının dışındadır ve özellikle vakti itibariyle Teravih namazını eda eden vatandaşlarımızı rahatsız edici boyuta ulaşmaktadır. Dediğimiz gibi Ramazan ayı İbadet ayıdır eğlence ayı değildir. Şatafatlı gösteriler Ramazan ayının manevi iklimine aykırıdır ve israfa da neden olmaktadır.”

Son olarak bütün İslam Âleminin Ramazan ayını kutlayan Şaban Şahin; “ Bu vesile ile Bütün İslam Âleminin ve Karamanlı hemşehrilerimin mübarek Ramazan ayını kutlar, İnsanlık ve İslam Âlemine hayırlar getirmesini dilerim.” dedi.

KARAMAN ÖNDER ŞUBE BAŞKANI MEHMET SARI

Karaman ÖNDER Şube Başkanı Mehmet Sarı, Ramazan ayı münasebeti ile bir mesaj yayımladı.

Mehmet Sarı, yayınladığı mesajda, Müslüman aleminin büyük bir özlemle beklediği Ramazan-ı Şerif’in tüm bereketi ile yüreklere mutluluk ve manevi coşkular getirmesi dileğinde bulundu.

Sarı, “İnsanların hem ibadetlerini daha yoğun olarak yerine getirdikleri hem de ihtiyaç sahiplerinin halini daha iyi anlayarak daha çok yardım eli uzattıkları bu ay, paylaşma ve dayanışmaya vesile olan müstesna bir zamandır. Sosyal hayatta huzur, dayanışma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı, şeytanların zincirlere vurulduğu, af, mağfiret ve bereket mevsimi Ramazan ayına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dini ve insani duyguların daha da yoğunlaştığı, maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı ve mükafatlarının sınırsız olarak verildiği bu mübarek ayı iyi ve güzel davranışları artırarak en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekmektedir. Bu ayda insanlar tuttukları oruçlarla hem bedenlerinin şükrünü yapmış, hem de aç ve yoksulların halini daha iyi anlamış olurlar. Bu nedenle Ramazan paylaşma ve dayanışmaya vesile olan bir aydır. Bu duygu ve düşüncelerle karamanımızın milletimizin ve İslam âleminin Ramazan aynının, bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.