Etkinlikler çerçevesinde 28 Nisan 2016 Perşembe günü, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi 2 Nolu Konferans Salonunda saat: 14.00’de Selçuk Üniversitesi ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nden katılan konuşmacıların sunacağı “Hz. Mevlâna’dan Günümüze Göç ve Sonuçları” konulu bir panel gerçekleşecek. Yine aynı gün akşam saat: 19.30’da Piri Reis Kültür Merkezi’nde Uluslararası Mevlâna Vakfı Türk Tasavvuf Musikisi Konseri gerçekleştirilecek.
1. Uluslararası Sevgi ve Barış Yürüyüşü 29 Nisan Cuma Günü
Hz. Mevlana'yı uğurlama etkinlikleri kapsamında bu yıl ilk defa "1. Uluslararası Sevgi ve Barış Yürüyüşü" gerçekleştirilecek. Uluslararası Mevlâna Vakfı, Karaman Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilecek olan programa farklı ülkelerden misafirlerde katılacak.  29 Nisan Cuma günü Cuma Namazından sonra Aktekke Meydanı’nda başlayacak ve 3 Mayıs Salı günü saat: 15.00’da Konya Mevlâna Türbesi’nde sona erecek.
Yürüyüş boyunca, tasavvuf müziği dinletisi, Ney-Rebab atölyesi, şiir dinletileri, resim, hattat ve ebru atölyeleriyle birlikte tiyatro gösterileri katılımcılara eşlik edecek.Konya Büyükşehir Belediyesi ve Karaman Belediyesi yürüyüşe katılan misafirlere yolculuk boyunca çeşitli ikramlarda bulunacak.
Etkinliklere tüm vatandaşlarımız davetlidir.