Karaman Devlet Hastanesi çalışanlarından İbrahim Şaşma, kök hücre vericisi olmanın önemine dair farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen "Kökten Değişen Hayatlar" öykü yarışmasında ikincilik ödülünü kazandı. 
Hematolojik Onkoloji Derneği'nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında toplumun dikkatini çekmek amacıyla her yıl farklı konularda düzenlenen öykü yarışmasına bu yıl kök hücre nakli yaşayan hastalar, hasta yakınları ve sağlık çalışanları katıldı.  Yaklaşık 70 öykünün katıldığı yarışmada Karamanlı İbrahim Şaşma’nın eseri jüri tarafından 2. olarak seçildi. 
Edebiyata düşkünlüğü ve kendi yazdığı şiir kitaplarıyla bilinen Devlet Hastanesi personeli İbrahim Şaşma; böyle bir sosyal sorumluluk projesi dâhilinde kaleme aldığı öyküsünün ödüle layık görülmesinden duyduğu memnuniyeti belirtti.  İbrahim Şaşma "Belki Annem de Gelir" isimli öyküsünde hem annesi kayıp hem de kemik iliği nakline ihtiyacı olan küçük bir kız çocuğunun duygusal hikâyesini anlattığı söyledi.  
İbrahim Şaşma ’ya ödülü,  K.K.T.C. Girne Elexus Resort Otel'de düzenlenen 3. Hematolojik Onkoloji ve Kemik İliği Transplantasyon Sempozyumu kapsamında düzenlenen törenle takdim edildi. Ödül Törenine, birinci olan Filiz Taşdemir, ikinci olan Kevser Akın ve İbrahim Şaşma katıldılar. 
Yarışmaya katılan 35 öykü Dernek tarafından kitaplaştırılarak kongre katılımcılarına hediye edildi.