Açılışa, Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay, Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, ANKARAMANDER Başkanı Veli Bozkır, Yeşildere Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ramazan Eryiğit, Yeşildere halkı ve davetliler katıldı.

Açılış duasının ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesildi. Daha sonra dernek tarafından slayt gösterisi ve halk oyunları gösterisi yapıldı.

Açılış konuşması yapan Yeşildere Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ramazan Eryiğit, destek veren herkese teşekkür ederek, şunları söyledi;

“1 yıl önce inanarak çıktığımız bu yolda az çok demeden destek veren değerli hemşerilerime sonsuz teşekkür ediyorum. Karaman’ın kültürel ve sosyal alanında birçok etkinlik yapılması amaçlandığı salonlarımızdan her katta faklı bir yaşam alanı oluşturduk. Bunu yaparken de gencinden yaşlısına herkesten destekler aldık. Destek veren herkese teşekkür ediyorum. Yeşildere için bir hayali daha gerçekleştirmenin gururu ve mutluluğu ile hepinize sonsuz teşekkür ediyorum.”

Eryiğit’in konuşmasının ardından Vali Tapsız ve Başkan Çalışkan’da bir konuşma gerçekleştirdi.

Vali Süleyman Tapsız konuşmasında, gençlere kültürlerin öğretilmesine dikkat çekerek, “Ben buraya gelirken böyle bir bina beklemiyordum. Küçük bir dernek dairesi falan diye beklerken, kocaman bir bina kazandırılmış derneğe. Sizlerden istirhamım şu, kültürümüzü yaşatalım, bizim maddi ve manevi değerlerimizi ilelebet yaşatalım. Gençlerimize ve çocuklarımıza kültürümüzü öğretelim. Karaman köklü bir geçmişi olan ilimiz. Birçok önemli şahsiyetin yetiştiği kutsal topraklar burası. Bu şahsiyetlerimizi ve değerlerimizi bu kültür evinde gençlerimize tanıtalım ve öğretelim.” dedi.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ise, “Aslında baktığınız zaman bütün dostlarımızı burada görüyoruz. Bu dönemlerde birlik ve beraberliğin çok önemli olduğu dönemlerde gerçekten bizlerin beraber olması önemlidir. Ben şuna inanıyorum, Karaman dediğimiz zaman hep bu coğrafyaya bakıyoruz. Aslında Karaman dünyanın her yerinde var. Karaman içerisindeki kendi birlikteliğini güzel noktalara getirecek bir unsur. Karaman’da İbrala, Yeşildere, Taşeli, dağ ve ova kesimi bütünleştiren, birleştiren alan olarak görüyorum. Bu güzel birlikteliğin daim olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar bina içerisini gezdi ve dernek tarafından ikramlar yapıldı.