Antalya Valisi Muammer Türker başkanlığında vali yardımcıları, merkez ilçe kaymakamları ve kurum amirlerinin katılımıyla “İl İdare Şube Başkanları Toplantısı” yapıldı.

İl İdare Şube Başkanları ile ilk toplantısı olduğunu belirterek ev sahibi Karayolları Bölge Müdürü Şenol Altıok’a teşekkür eden Vali Muammer Türker, Antalya’nın etki sahasının kendi sınırları dışında Türkiye ve Türkiye dışında alanları da kapsadığını dile getirdi. Vali Türker, Antalya’nın cazibe merkezi olması dolayısıyla personel ve çalışacak kalifiye eleman sıkıntısının diğer illere göre daha az çekildiğini ifade ederek, “Bunu bir avantaj olarak kullanmamız lazım” dedi.

Klasik memur mantığından uzaklaşarak, daha çok çalışmak ve daha çok proje üretmek gerektiğini kaydeden Vali Türker, “Bizim vatandaşa hizmet etmek için hem ufkumuzu, vizyonumuzu hem de emeğimizi, zamanımızı çok iyi harcamamız, koordine etmemiz gerekiyor. Antalya’da dışa açık, çok güçlü, dolayısıyla yenilikçiliğe açık bir özel sektör var. Bizimde buna ayak uydurmamız gerekiyor. Birim amirlerinden, şube başkanlarından özellikle talebim; herkes kendi işinin sahibi olacak. Herkesin kendi işini başkasından daha iyi bilmesi lazım. Geleceğe dönük planlamalar da dahil, kendi konusuyla ilgili ana gündem maddelerini çok iyi bilmesi lazım” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin uzun yıllardır özel sektörün ağırlıklı olduğu bir ekonomiyi benimsediğini anımsatan Vali Türker, başta özel sektör ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere taş üstüne taş koymak isteyenlere destek vermek gerektiğinin altını çizerek, “Bunu yaparken de mevzuatın kısıtlayıcı hükümlerini uygulamak yerine, genişletici, rahatlatıcı hükümlerini uygulamak zorundayız. Kısacası, sektörel sınırlarda kalıp, kurumsal taassupla hareket etmememiz gerekiyor” diye konuştu. Vali Türker imza yetkileri yönergesi üzerinde çalıştıklarını ifade ederek şunları söyledi:

”Yaklaşımımız, daha alt kademelere verebildiğimiz kadar yetkiyi vermek. Çünkü üst yöneticinin elinin biraz daha rahat olabilmesi lazım ki fikir üretebilsin. Aynı şeyi kendi birimleriniz içerisinde sizinde yapmanız gerekiyor.”

Devletin bütçe sistemi, yatırım programlarını hazırlama sürecinin bir takvimi olduğunu belirten Vali Türker, özellikle yatırımcı kuruluşların iş planlamalarını zamanında yapması gerektiğine işaret ederek, Antalya’da yıl boyunca inşaatın yatırımların yapılmasının şans ve avantaj olduğunu dile getirdi.

Vali Muammer Türker, önümüzdeki dönemde başta EXPO 2016, G 20 toplantısı ve 2015, 2016 23 Nisan Çocuk Şenlikleri gibi bütün Türkiye’yi de ilgilendiren projelerin Antalya’da gerçekleştirileceğine değinerek, “Bunları bir milli mesele gibi görmek gerekiyor. Türkiye’nin yüz akıyla çıkması için hepimizin kendi sorumluluk sahamızda gayret göstermesi gerekiyor” dedi.

Toplantıya ev sahipliği yapan Karayolları 13. Bölge Müdürü Şenol Altıok bir sunum yaparak, başta bölünmüş yollar ve çevre yolları olmak üzere çalışmaları hakkında bilgi verdi. Altıok, faaliyet alanlarında 2023 yılı sonu itibariyle 570 kilometre otoyolunun tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti.

Toplantı soru - cevap ve değerlendirmelerle devam etti.