KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Esengün “Taşeli Bölgesinde Meyve Yetiştiriciliğinin Geleceği ve Analizi” konulu paneli değerlendirdi. 

Geçtiğimiz günlerde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Ermenek’te düzenlenen “Taşeli Bölgesinde Meyve Yetiştiriciliğinin Geleceği ve Analizi” konulu panelde üzümsü meyveler, kiraz ve ceviz yetiştiriciliği masaya yatırılmıştı. 

Prof. Dr. Resul Gerçekçioğlu’nun  “Üzümsü Meyveler Yetiştiriciliği ve Geleceği”, Prof. Dr. Yakup Özkan’ın  “Ceviz Yetiştiriciliği ve Geleceği”, Dr. Hasan Cumhur Sarısu’nun “Kiraz Yetiştiriciliği ve Geleceği”, Üretici Hüseyin Akman’ın “Taşeli Bölgesi Meyveciliğinin Pazarlaması ve Ekonomik Analizi”  konularındaki sunumlarını değerlendiren Prof. Dr. Kemal Esengün “ Bu bilimsel toplantımızda Taşeli bölgemizdeki meyve yetiştiriciliği hakkında teknik bilgiler sunulmuş ve bölge için çok önemli sonuçlar çıkarılmıştır.” dedi.

Esengün, panelin Ermenek ilçesinde çiftçilere yönelik gerçekleştirilen ilk bilimsel toplantı olduğunu belirterek, üreticilerin meyve yetiştiriciliği ile ilgili karşılaştıkları sorunları panelistlerle tartışarak, sorularına cevaplar bulduklarını söyledi. 
 
KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Esengün bölgede ceviz yetiştiriciliğinde önder çiftçi konumunda olan çiftçilerin bahçelerine gidilerek yerinde incelemeler yapıldığına dikkati çekti. Esengün, panel sonarsında özellikle cevizde budama konusunun uygulamalı olarak gösterildiğini vurguladı.

Panelde tartışılan konular ve yapılan uygulamalar sonucunda üniversite-üretici işbirliği kapsamında Taşeli bölgesinin önemli bir ihtiyacının karşılandığının altını çizen Prof. Dr. Kemal Esengün “Üniversite olarak talep geldiği takdirde bu tarz bilimsel toplantıların yaygınlaştırılmasını destekleyeceğiz.” dedi.