Karaman girişine Hz. Yunus Emre ve Karamanoğlu Mehmet Bey'in heykelleri dikildi. Otogar bölgesindeki yolun her iki tarafına yapılan yüksek kaidelere dikilen heykeller şehrimizden gelip - geçen herkesi selamlayacak.

Karaman tarihinin en önemli değerlerinden Hz. Yunus Emre ve Karamanoğlu Mehmet Bey'in heykelleri, 100. Yıl Caddesi'nin başlangıç noktası olan otogar bölgesindeki yolun her iki tarafına yapılan yüksek kaidelere üzerine dikildi.


Heykellerin dikilmesi çalışmalarını yakından takip eden Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu:  “Kutsal şehir Karamanımız birçok gelişmelere tanıklık etmenin yanı sıra bugüne kadar; Hz. Mevlâna, Piri Reis, Yunus Emre, Karamanoğlu Mehmet Bey, Kazım Karabekir Paşa gibi çok büyük değerleri de bünyesinde barındırmıştır. Karamanlı olmaları ile bilinen iki önemli şahsiyet, Hz. Yunus Emre ve Karamanoğlu Mehmet Bey heykellerini şehrin girişine yerleştirdik. Gelen misafirlerimizi ilk olarak Hz. Yunus Emre ve Karamanoğlu Mehmet Bey selamlayacak” dedi.


Heykellerin konulmasının ardından çevre ve aydınlatma düzenlemeleri yapılacak. Çalışmalar kısa bir süre sonra sona erecek.