27 kişilik gruba 8 saat süren eğitimin sonunda kursiyerlere katılım belgesi Kent Konseyi tarafından verildi. Kursiyerler katılım sertifikalarını Kent Konseyi Başkanı Ali KONUKSEVEN ve BMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, Pankobirlik Genel Başkanı, AK  Parti Karaman Milletvekili Sayın Recep KONUK'un Danışmanı Mevlüt Sergül tarafından aldı.

İlk Yardım uzmanları eğitim sırasında şunlara dikkat çekti:“İlk yardıma çok önem veriyoruz. Zaten günlük yaşantımızda da ilk yardımı bilmek çok önemli. Amacımız her evden bir ilk yardımcı yetiştirmek. Günlük yaşamımızda gerek sokakta gerek evimizde çeşitli kazalarla karşılaşabiliyoruz. Bu kazalarda zarar gören kişiye yapılacak ilk müdahale hasta ve ya yaralının hayatının kurtulmasına ve kalıcı hasarlar almasını engellemeye vesile olacaktır. Ama ilk yardım yönetmeliği gereği Sağlık Bakanlığı tarafından bu zorunlu hale getirildi. İlk yardımcı sertifikası, riskli alanlarda, tehlikeli alanlarda önemlidir.”dediler

Sosyal Farkındalık programları kapsamında hazırlanan "İlk Yardım Kursu'nun önemine dikkak çeken Karaman Kent Konseyi Başkanı Ali KONUKSEVEN çalışmalara gerekli desteği sağlayan İl Halk Sağlığı Müdürü DR. Musa ŞAHİN'e teşekkürlerini ileterek şunları söyledi:" Kent Konseyimiz bünyesinde yapılan her işte, atılan her adımda çevresel ve sosyal etkimizi olumlu yansıtmaya, uzun vadeli düşünmeye çalışıyoruz ve buna ek olarak yürütülen proje, faaliyet ve programlarda Karaman'ın sağlayacağı kazancı düşünüyoruz. Sosyal ve Kültürel farkındalık oluşturmak adına gayret sarf ediyoruz. Biliyoruz ki halkımız bunu istiyor. Sosyokültürel programların arttırılması adına elimizden geleni yapacağız." dedi.

Eğitim kursiyerlerin katılım sertifikalarının Kent Konseyi Başkanı Ali KONUKSEVEN ve BMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, Pankobirlik Genel Başkanı, AK  Parti Karaman Milletvekili Sayın Recep KONUK'un Danışmanı Mevlüt Sergül tarafından verilmesiyle son buldu.