İmam-ı Azam Camii'nde saat 17.30 da başlayan Mevlid Kandili Programına Karaman Valisi Murat Koca, İl Müftüsü Nuri Değirmenci, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, çok sayıda davetli ve cemaat katıldı. 

Tıklım tıklım dolan camiide program öncesi ve sonrası misafirlere bir çok ikramlarda sunuldu. Program öncesi Saray Bisküvinin ürünleri, program sonrası da Karaman Belediyesi ikramı kandil simitleri dağıtıldı.

Sunuculuğunu İl vaizi Yusuf Anık'ın yaptığı programda, İmamı Azam Camii İmam Hatibi Mehmet Şimşek'in Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı.

Daha sonra 25 din görevlisinden oluşan, Karaman İl Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi Korosu Saba Makamı'nın eşsiz ilahileri sergilendi. Gecede sırasıyla;
Allah Adın Bahri: Halit Bayram Türkoğlu Camii İ-H Saba Makamı,
İlahiler: Koro - Rast Makamı,
Veladet Bahri: Salim Kılıçarslan Siteler Camii İ-H Rast Makamı,
Kur’an-ı Kerim: Osman Aslan Zenbilli K.Kursu Öğreticisi
Naat : Mustafa Kınay İl Müftü Yard. – Arif Nihat Asya’nın Naatı.
İlahiler: Koro- Uşşak Makamı.
Merhaba Bahri : Ahmet Gönel H.Ahmet  Yesevi Camii- Uşşak Makamı.
Hatim K. Kerimi : İhlas Suresi –İ.Hakkı Uysal Gürcüoğlu Cami İ-H
  Felak Suresi – Âdem Toz Hacıbeyler Camii M-K
  Nas Suresi – Ali Dinçer Bilal Habeşi Camii M-K
  Fatiha Suresi – Nesip Parlak İmam-ı Azam Camii İ-H
  Bakara 1-5 – Osman Etyemez Murakıp

Karaman İl Müftüsü Nuri Değirmenci, Hz. Peygamber ve Sünnete İttiba temalı bu güzel ve özel gecenin önemi ve anlamına binaen yaptığı duygu içerikli sohbetinin ardından, Karamanlıların şanslı olduklarını, duyarlı olduklarını ve her yerde kendilerine sonsuz destek verdiklerini sözlerine de eklerken, Karegder, Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğünün ortaklaşa hazırlıdıkları 'Herkes O'nu Okuyor'' kapmanyasının çok fazla talep görmesinde, ne kadar doğru ve anlamlı bir iş yaptıklarının haklılığını ifade etti.
Program, İl Müftü Yardımcısı Ali Abay'ın duası ve yatsı namazının kılınmasıyla sona erdi.