Özdemir açıklamasında;

Myanmar ordusu ve Budistlerin 25 Ağustos'tan itibaren Arakanlı müslümanlara karşı dozunu artırdıkları ve sistemli hale getirdikleri saldırılar Soykırıma evrilen etnik ve teolojik temizliğe dönüştü.

Bugüne gelinen noktada, Saldırılardan kaçan yüz binlerce Arakanlı, Bangladeş sınırında kamplarda yaşama tutunmak için destek bekliyorlar.

Biz de bunun bilincinde olarak bugün Kızılay, İHH, Deniz Feneri ve Cansuyu derneklerimiz ile Diyanet ve Hüdayi Vakıflarımız ile birlikte "İNSANLIK PUSULAMIZ, ARAKAN ROTAMIZ" temalı yeni bir kampanyanın fitilini her bir yardım kuruluşuna ilk etapta 25 Bin TL değerinde yardım çeki tevdi ederek, toplamda 100 Bin TL lik yardımla kampanyamızı başlattık.

Bunun yanında 1milyon üyemizle birlikte 80 Milyon vatandaşımıza, Kızılay için ARAKAN yaz 2868'e IHH için  ARAKAN yaz 3072'e Deniz Feneri için ARAKAN yaz 5560'a Cansuyu için ARAKAN yaz 6639'a göndererek SMS bilgileri üzerinden destek verme ve duyarlılık çağrısı yapıyoruz.

Ayrıca Yurt Genelinde Kampanya başlatan Diyanet Vakfı ve Hüdayi Vakfı ile de iletişime geçilerek yardımlar ulaştırılabilir.

YAŞASIN ARAKAN HALKI İLE DAYANIŞMAMIZ KAHROLSUN ZALİM MYANMAR