Vali Murat Koca, İstiklâl Marşımızın kabulünün 94.yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Vali Koca yayınladığı mesajında; “ İstiklâl Marşımızın, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 94. yıldönümünü kutluyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin isteğiyle Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı yarışmaya katılan 724 şiir arasından, büyük şair Mehmet Akif Ersoy’ un yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklâl Marşımız olarak kabul edilmiştir.

Ömrünü vatana ve millete hizmete adamış destan şairi Mehmet Akif Ersoy’un, bu uyanış destanında bir milletin yeniden var olması, yeniden tarih sahnesinde hak ettiği yeri alması ve şahlanması vardır. 

Bu eşsiz mücadele, vatan şairi Mehmet Akif’in yazdığı İstiklâl Marşı’nın mısralarıyla ölümsüzleştirilmiştir.  İstiklâl Marşı milletimizin ezelden ebede giden yolculuğunu, ruh derinliğini, gönül yüceliğini, manevi değerlerini, milli kimliğini, vatan sevgisini en müstesna biçimde anlatmaktadır.  

Bizler, bugün bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız olarak yaşıyor, büyük hedeflerimize doğru yürüyor isek, bunu İstiklâl Marşı’nı yazdıran ruha, canı pahasına bu toprakları vatan yapan ve koruyan ecdadımıza borçluyuz.

Bize ve genç nesillerimize düşen en temel vazife; bu mücadeleyi daima diri tutmaktır. Bu mücadelenin sadece bugün değil, yarın da yaşaması için gayret etmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklâl Marşımızın Türkiye Büyük Meclisi’nde kabulünün 94. yıldönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklâl Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün İstiklâl Kahramanlarımızı bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum.” dedi.


İL MÜDÜRÜ HAYATİ KISACIK’TAN İSTİKLAL MARŞI KABULÜNÜN 94. YILI MESAJI

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. Yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

İstiklal Savaşının zor şartlarında tüm varlığını ortaya koyan eşsiz bir mücadele sergileyerek vatanına sahip çıktığını kaydeden Kısacık;” İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 94.yıldönümünü anıyoruz. 724 şiir arasından, büyük şair Mehmet Akif Ersoy’ un yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımız olarak kabul edilmiştir.

İstiklal Marşı, Aziz Milletimizin milli ve manevi değerleri uğruna verdiği mücadelenin manzum ifadesidir. Bu marş, bizim şan ve şerefle dolu geçmişimizi, umutla baktığımız geleceğimizi, uğruna canımızı seve seve verdiğimiz Milli ve manevi değerlerimizi ifade eder.Millet olarak İstiklal Marşımızda en güzel ifadesini bulan ortak milli değerler ve amaçlar etrafında birleşerek, daha iyi, daha müreffeh bir gelecek için azimle, inançla çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı’mızın TBMM’de kabulünün 94. yıl dönümünde, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve bu Bayrak uğruna şehit olan kahramanlarımızı rahmet, şükran ve minnetle anıyorum” dedi.


AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca

İstiklal Marşımız, milli mücadelenin en çetin dönemlerinde halkımıza büyük cesaret ve moral aşılamıştır.Mehmet Akif, ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın’ derken, Milletimizin bağımsızlık yolunda çektiği zorlukları en çarpıcı biçimde ortaya koymuştur.  Bizler bugün şehitlerimizin emaneti bu cennet vatanı muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.

Milletimizin, birlik ve beraberlik içinde güzel bir geleceğe doğru yürüyüşünü emin adımlarla sürdüreceğine olan inancımla; ‘İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Mehmet Akif Ersoy’u, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını rahmetle ve minnetle anıyorum”

Bu anlamlı günün, birlik ve kardeşliğimizi kuvvetlendirmeye, ülkemizi ilerletme ve aydınlatma yolunda daha çok mesafe kat edilmesine, milletimizin tüm dünya insanlarına örnek ve ülkemizin lider ülke olarak 2023’e en iyi şekilde hazırlanmasına vesile olmasını temenni ediyorum.

Nazmi Ünlü Ak Parti İl Başkanı

Bizler, bugün bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız olarak yaşıyor, 2023 hedefimize doğru koşuyorsak, bunu İstiklal Marşı'nı yazdıran ruha, canı pahasına bu toprakları vatan yapan ve koruyan atalarımıza borçluyuz.

Ecdadımızın aziz kanlarıyla sulanan bu toprakları, Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun öncülüğünde, ülkemizi aydınlık yarınlara taşıma azmi ve kararlılığı içerisinde büyük bir mücadele veriyoruz.

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde İstiklal Marşımızın kabulünün 94. yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün istiklal kahramanlarımızı bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın”  

 

Ziya Hotamışlı Türk Eğitim-Sen Şb.Başkanı Kamu-Sen İl Temsilcisi

Korkma ! Diyerek başlayan dünyada başka bir milli marş yoktur. Bu hitapla başlamanın derin bir anlamı ve ulvi bir hedefi vardır...

İstiklâl Marşı cumhuriyetimizin temelinin de atıldığı bir iman, vatan, cesaret ve kahramanlık ruhudur. Marşımızın yazıldığı şartları ve istiklâl mücadelemizi nesillerimize öğretmek hem ana babanın hem de Türk Milli Eğitimi’nin en temel vazifesidir.


Türk öğretmeni İstiklâl Marşı ruhuyla yetiştireceği öğrencilerine hiçbir şartta hiç kimseden korkmamayı, iman dolu göğsüyle mücadele etmeyi öğretecektir. Bunun içinde evvela öğretmenin korkmamayı öğrenmesi şarttır ! Bir takım zavallıların, Türk öğretmenini  korkutmaya yeltenmeleri tamamen İstiklâl Marşı ruhunu yerle bir etme girişimidir !


İstiklâl Marşı emperyalizme ve işbirlikçilere karşı mücadelenin destanıdır. Mehmet Akif Ersoy Türk milletinin ve İslâm dünyasının bir vicdanıdır. Asırlarca haçlı zihniyetinin “ şark meselesi ” olarak nitelendirdiği ve son hamlesi olarak gördüğü Sevr’in Müslüman Türk milletine zorla kabul ettirilmek istendiği günlerde topyekun bir Milli Mücadele ile yapılan iman ve azmin zaferidir.


İstiklâl Marşı Türk’ün asla boyun eğmeyeceğinin yedi düvele karşı bir haykırışı ve var oluş destanıdır. Türk gençliği  Mehmet Akif’i ve O’nun eşsiz eseri Safahat’ı  iyi anlamalıdır. Sahafat’tan nasibini almayan gençliğimiz kaybedilmiş nesildir.


Kendilerinden başkasını insan olarak bile görmeyen emperyalist Batı Dünyası; bugün dahi aynı zihniyetle Orta Doğu’yu , Afrika’yı  ve Türkistan’ı kan gölüne çevirmeye devam etmektedir.


Bugün bütün oyunlar tezgahlar gizli açık her türlü planlar İstiklâl Marşı ruhunu yok etmeye yöneliktir. Bunun pek çok örneğini görmekteyiz. Mesela, Alparslan’ın, Kazım Karabekir’in, Mareşal Fevzi Çakmak’ın ve cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adının cadde, sokak , park ve resmi binalardan silinmesi ile kime hizmet edilmektedir ?


Hasta yatağında yeni bir marş yazsanız diyenlere Mehmet Akif Ersoy şu tarihi cevabı vermiştir: “ Allah bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın ! ”

Bu duygularla İstiklâl Marşı’mızın kabulünün 94. Yılını kutlar milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve tüm Milli Mücadele kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz.


KMÜ REKTÖRÜ PROF. DR. SABRİ GÖKMEN’İN İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN YILDÖNÜMÜ MESAJI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr.  Sabri Gökmen, “12 Mart İstiklal Marşının Kabulü”nün yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda şöyle dedi:

“Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı ve milletimizin birlik beraberlik duygusunu destansı bir dille anlatan İstiklal Marşımız, aziz milletimizin bağımsızlık, fedakârlık ve kahramanlık hislerine tercüman olacak biçimde ölümsüzleşmiştir.

Milletimizin verdiği İstiklal Mücadelesini en çarpıcı biçimde ortaya koyan ve TBMM’nin 12 Mart 1921’de kabul ettiği İstiklal Marşımızın kabulünün 94. yıl dönümünü kutluyor; milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u, Birinci Millet Meclisimizi ve bütün milli mücadele kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyorum.”