Geçirdiği mide rahatsızlığı sonrasında karadut şurubu ile iyileşen Erhan Mecit, karadut üzerinde daha fazla araştırma yaparak Karaman’da işlettiği Duru Tantuni ’de yüzde yüz organik karadut şurubunu vatandaşlara sundu. 
Her gün bir bardak karadut şurubu içtiğini kaydeden Mecit, “Karadutta şeker, organik asitler, müsilaj, tanen, boya maddesi, pektin ve C vitamini bulunduğunu, pekmez, hoşaf ve reçelinin kalp zayıflığının tedavisinde, mide ve bağırsak hastalığının tedavisinde son derece faydalı olduğunu dile getirdi.
“Yaptığım araştırmalar sonucunda bu meyvenin sağlık açısından birçok faydası olduğunu öğrendim. Örneğin, guatr hastalığına iyi gelir ve aynı zamanda kan yapar. Böbreklerin yağını besler, boğaz şişkinliğine, çiçek ve kızamık hastalıklarına şifalı gelir. Mideyi ve bağırsakları güçlendirir, idrarı söktürücü etki yapar. Siyah dut sıvı ile yapılan gargara ağız içi iltihaplarına, diş eti iltihaplarına, diş eti şişmesine, bademcik iltihaplarına ve boğaz ağrılarına da iyi gelir. Soğuk algınlığından kaynaklanan boğaz ağrılarına çok fayda verir” dedi.
Karadutun vücudu kuvvetlendirdiğini ve iştah açtığını da söyleyen Mecit, “Kara dut meyvesi ve şurubu ağız ve boğaz iltihaplarına çok iyi gelir. Şeker hastalığına karşı da karadut yaprağı kaynatılıp içilmesinde büyük fayda var” sözlerini kullandı.
Necati ERMİŞ