Karaman yıllardır özlemini çektiği günlere kavuşuyor. Ulaştırma denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın önderliğinde Karaman yatırımlara doymuyor. Bakan Elvan'ın yaptığı bu önderliğe ilk halka olarak Belediye başkanı Ertuğrul Çalışkan geldi. Yerelde ki projeleri bir bir tamamladı. Karaman'ın gelişmesine büyük katkı yaptı. Projelerin uygulanmasında hızlı adımlar attı. Ertuğrul Çalışkan halkın arasından biri olmasıyla adeta Karaman halkının 7'den 70'e hepsinin takdirini topladı. Ertuğrul Çalışkan'ın yanı sıra Karaman Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Milli eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Karaman Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu'nun gelmesiyle Karaman adeta altın çağını yaşıyor. Özverili çalışmalarıyla tüm dikkatleri üzerlerine çektiler. Karaman için gece gündüz demeden çalışıyorlar.

VALİ MURAT KOCA

Vali Murat Koca bir Karamanlıdan Karaman'ı daha çok sevdi. Gece gündüz demeden çalıştı. Yaptığı tasarruflarla halkın takdirini topladı. Devletin bir kuruşunu bile yedirmedi. Karaman'ın tanıtımı için projeler yürüttü.  Vali Murat Koca Büyük Anadolu Birliği Konfederasyonu tarafından gerçekleştirilen 8.Uluslararası Altın 40 Ödüllerinde "Yılın Valisi" olarak ödülünü aldı. Ermenek'te acıyı en derinden yaşadı. 38 gün boyunca fedakârca çalıştı. Vali Murat Koca Karaman'ın evladı olarak gönüllerde taht kurdu.

EMNİYET MÜDÜRÜ MEHMET ŞAHNE

Mehmet Şahne Karaman'a geldiğin günden bu yana özverili çalışmalarıyla Karaman halkının takdirini topladı. 30 Mart yerel seçimlerinde asayiş açısından başarılı bir dönem geçirdi. Huzur uygulamalarıyla ve operasyonlarla suçlulara göz açtırmadı. Şehirde ki bu asayiş havası halk tarafından takdir topladı. Ermenek'te ki facia da gece gündüz demeden çalıştı. Madenci çocuklarının hayallerini süsledi. Onlarla yakından ilgilendi. Sanki kendi açısı gibi içten bir hüzün yaşadı. Bunun yanı sıra Şahne'nin halkla içe içe olması onu şimdiden Karamanlı yaptı bile.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ASIM SULTANOĞLU

Asım Sultanoğlu geldiği günden bu yana gece gündüz demeden çalıştı. Milli eğitim alanında projelerle Karaman'da eğitimin en üst seviyelere çıkmasını sağladı. Karaman'da eğitim de güven ortamı oluşturdu. Şeffaf yapısıyla eğitim camiasının takdirini topladı. Gençlere daima örnek oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın projelerini Karaman'da harfiyen uygulayarak bu başarının baş mimarı oldu. Öğrencilere karşı müdür olmaktan çok arkadaş oldu. Sağlıcakla Kal projesinde ki emeğiyle hastaların büyük duasını aldı. Asım Sultanoğlu artık Karaman'a hizmet eden bir Karamanlı oldu.

GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRÜ HAYATİ KISACIK

Karaman'a geldi bereketiyle geldi. Hayati Kısacık, 50 cm'i aşkın bir karla birlikte göreve başladı. Yoğun kar yağışı nedeniyle havuz da ve tenis kortunda hasarlar oluşmuştu. Onlarla bir bir ilgilendi. O gün tenis kortunda antrenman yapan sporcuları tenis kortunun çökme ihtimaline karşı çıkarmasıyla da büyük bir faciayı önledi. 12 Sporcunun hayatını kurtardı. Bu aksaklıkları tek tek giderdi. Karaman'da ilçe, belde, mahalle, köy olmak üzere her yeri karış karış gezdi. Spor salonları ve spor alanında ki eksikleri gidermek için kolları sıvadı. Projeler hazırlayarak Bakanlığa sundu. Büyük organizasyonları Karaman'a getirerek Karaman'ın tanıtımına büyük katkı yaptı. Güler yüzüyle de herkesin takdirini topladı. Geçici görevle gelmesine rağmen evini Karaman'a taşıdı. Hayati Kısacık artık Karaman'ın bir evladı olarak hafızalarda ki yerini aldı.

KARAMAN KAMU HASTANELERİ GENEL SEKRETERİ DR. AYHAN ERENOĞLU

Karaman Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, hastane yönetiminde ki bilgi birikimleri ve tecrübesiyle göz doldurdu. Hastane içinde ki sorunlar bir bir çözüme kavuşmaya başladı. Otopark problemini çözdü. Hastane içinde ki yaptığı değişikliklerle sağlık hizmetlerinin daha kolay ilerlemesini sağladı. Projeleriyle de Karaman Devlet Hastanesini bölge hastanesi yapma yolunda adım adım ilerliyor. Ayhan Erenoğlu geçtiğimiz gün yaşanan bir kaza da kriz yönetiminde ki başarısıyla takdir topladı. Daha önce hiç görmediğimiz şekilde hastanede doktorlar ve personeller hazır bekledi. Daha yaralılar hastaneye ulaşmadan hastane de tüm hazırlıklar yapıldı. Dr. Erenoğlu bizzat hastane de gecenin geç vaktine kadar yaralılarla tek tek ilgilendi. Dr. Ayhan Erenoğlu özverili çalışmalarıyla şimdiden Karamanın evladı oldu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın önderliğinde Karaman yerel yöneticileriyle  2023'e yürüyor.

Necati ERMİŞ