Amatör spor sahalarının en büyük sorunu olan sağlık konusunda mutlu sona erişildi.

Sahalar için sağlıkçı eğitimi ve atanması konusunda Sağlık Bakanlığı, Spor Bakanlığı ve TASKK arasında protokol imzalandı.

Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 20. maddesinin birinci fırkasının (d) bendinin ikinci cümlesi değiştirilmişti. Buna göre spor müsabakalarında sağlık personeli veya Sağlık Bakanlığı'nın ilgili mevzuatına göre eğitimden geçerek sertifika alan ilk yardım personeli bulundurulacağı belirtilmişti.

Bu değişikliğin ardından iki bakanlık arasında bir protokol imzalanması aşamasına geçilmişti. Bu protokol gereğince de Karaman’da ilkyardım kursu açıldı.

Kurs hakkında bilgi veren Karaman ASKF Başkanı Celalettin Özcan, “17 kursiyerin başvuru yaptığı kurs 27-29 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Kursu başarı ile bitirenler Amatör müsabakalarda ilkyardımcı olarak görevlendirilecek. Kursun 2.etabında ilimizde bulunan tüm kulüplere bu kursu vermeyi planlıyoruz. Kursun düzenlenmesinde emeği geçen Sağlık İl Müdürlüğümüz ve Karaman Gençlik Kulübü başkanı Ayşe Yağmur Süzer’e teşekkür ederiz.” dedi.

Ayrıca, Kursta başarı sağlayan görevliler TFF tarafından tıpkı saha komiserlerinde olduğu gibi ikamet yerlerine yakın statlarda görevlendirilecek ve maç başına belli bir ücret ödenecek. Rakam belli olmasa da ücretin maç başına 20-30 TL olabileceği kaydedildi. Tüm bu ücretler TFF tarafından ödenecek.