Açılış, Yoklama, İstiklal Marşı’nın okunması ve divan oluşumunun ardından avukatlara seslenen adaylar seçim sonuçlarının hayırlı olması temennisinde bulundu. Av Oktay Yılmaz ve Av. Enver Turhan başkanlığında iki ayrı listede seçime giden Karaman Barosu genel kurulunda oy verme işlemi başladı.

Genel kurula seslenen Av. Oktay yılmaz, ‘’ Sözlerime 31 Mart 2015 Günü İstanbul Adalet Sarayı içerisinde Terör örgütü mensuplarınca şehit edilen, Savcı Mehmet Selim Kiraz başta olmak üzere tüm Hukukçulara yönelik saldırıları kınayarak başlıyor, önlerinde saygıyla eğiliyor, hepsini rahmetle anıyorum’’ dedi.

Konuşmasında 15 Temmuz kalkışmasına ve Fetullahçı Terör Örgütü uzun yer ayıran Yılmaz; ‘’ Ne ecdadımızın bin bir güçlükle kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni, nede her kesimden insanımızın üstün gayretleri ile yaşatmaya çalıştığı demokrasi, insan hakları ve hukuk düzeninin oluşturduğu huzur ortamını yok etmeye yönelik çalışmalar, asla başarılı olamayacaktır.

Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının ülkemizin her kurumunda olduğu gibi yargı kurumlarına da sızmış olmaları ne üzücü bir durumsa, içerisinde bulunduğumuz şu günlerde ayıklanarak ihraç edilmeleri de sevindiricidir. Ülkemizde yargı alet edilerek oluşturulan kutuplaşmanın müsebbibi, hiçbir liyakatleri olmadıkları halde sınav sorularını çalmak, bir birlerini kayırmak marifeti ile yargıya sızmış olan bu hainlerdir.

Karaman Barosu olarak, gerek 15 Temmuz öncesi, gerekse 15 Temmuz sonrası herhangi bir cemaate, cemiyete, örgüte, kısaca hukukla ilgili olmayan hiçbir oluşuma kapımızı açmadık. Bunların baro üzerinden kendilerini meşrulaştırma çabalarına fırsat vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz. Sayın cumhurbaşkanımızın 2014 yılında fark ettiği bu terör örgütünü içerisinde bulunduğum avukat grubu 2008 yılında fark etmiş, bir kısım meslektaşların Ergenokon, Balyoz davalarına Karaman Barosunun müdahil olmasını istemesine rağmen karşı çıkmışlardır.

Hiçbir Yerden İcazet Almadım
Hukukun temeli olan Hak’kı egemen kılmak için sürdürdüğümüz mücadelede Adalet ve Hukuk rehberinden şaşmayacağız. Baro başkanlığı avukat açısından hiyerarşik bir üst değildir. Bunun bu şekilde algılanması avukatlara hakarettir. Baro, mesleki dayanışmanın geliştirildiği, meslektaşların hukuk, sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sunma ve sorunların çözümünde ortak akılla yol almayı gerektiren bir organdır.

Ne iki yıl önceki adaylığım, nede şu anki adaylık sürecimde hiçbir merciden icazet almadığımı ve aradan geçen bu iki yıl zarfında hesabını veremeyeceğimiz bir işlem yapmadığımı buradan huzurlarınızda yineliyorum. Ayrıca, ‘Bunlarla hareket edin’ veya ‘Şu Şekilde Seçime Girin’ gibi mahalle baskılarına boyun eğmeyip kendi hür iradeleri ile bizimle birlikte yola çıkan arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim’’ şeklinde konuştu.