Gerek kamu yatırımları, gerekse belediyenin proje ve hizmetleri ile en parlak dönemlerinden birisini yaşayan Karaman, diğer illere örnek oluyor. Ulaşım, konut, bilişim, sosyal alanlar başta olmak üzere bir çok alanda hizmet üreten Karaman Belediyesi diğer belediyelere örnek oluyor.
Geçtiğimiz günlerde Uşak Belediyesi ve Muş Belediyesi'nden ilimize gelen heyetler Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'ı makamında ziyaret ederek çalışmalar ve hizmetler konusunda detaylı bilgiler aldılar.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şunları kaydetti; " Karaman bulunduğu konum itibari ile İç Anadolu ve Akdeniz bölgesini birbirine bağlayan çok önemli bir şehirdir. İl merkezinde ve şehirlerarası ulaşım ağında başlatılan projelerle Karaman kısa zamanda Türkiye'nin en önemli ulaşım üslerinden birisi haline gelecektir. Son dönemde belediye olarak hayata geçirdiğimiz ve çalışmalarına başladığımız projelerin yanı sıra diğer kamu yatırımları ile hızlı bir şekilde gelişmeye devam ediyoruz"
Konut projeleri hakkında da bilgiler veren Başkan Çalışkan; " TOKİ ile işbirliğinde başlattığımız konut projelerimiz ile her kesimden vatandaşımıza bütçelerine uygun ev sahibi olmalarına imkân veriyoruz. 2019 yılına kadar yaklaşık 5 bin konutu vatandaşlarımızla buluşturmayı hedefliyoruz" dedi.
Akıllı Kent Hizmetleri konusunda detaylı bilgiler veren Başkan Çalışkan; " Türkiye'de ilk akıllı kent uygulamasını Karaman'da başlattık. Entegrasyon çalışmaları devam eden bu proje bu yıl Ağustos ayı itibari ile tam anlamıyla hizmet vermeye devam edecek." dedi. 
"Karaman Belediyesi olarak diğer belediyeler tarafından örnek alınmak son derece gurur verici bir durum" diyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan; " Ülke genelinde belediyelerin birbiri ile yakın ilişkiler kurarak yatırım ve hizmetler noktasında bilgi paylaşımında bulunması hizmetlerin kalitesinin yükselmesi adına çok önemli. İyi işler paylaştıkça çoğalır. Karaman Belediyesi olarak bu bağlamda bizde çalışmalarını yerinde incelemek ve uygulanabilirliği ölçüsünde şehrimizde de bu çalışmaları gerçekleştirmek için diğer belediyelere ziyaretler gerçekleştireceğiz.” dedi.