Karaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri, bakıma muhtaç vatandaşların evlerine soğuk kış günlerinde düzenli olarak sıcak yemek götürüyor. Bir haftadır devam eden yoğun kar yağışı ve zor şartlara rağmen görevini aksatmayan belediye, bu hizmeti ile vatandaşlardan takdir topluyor.
İhtiyaç sahiplerine dağıtılan sıcak yemeğin sosyal belediyeciliğin en önemli hizmetlerinden birisi olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan; günlük 100 haneye sıcak yemek dağıtıldığını, İmaret Aşevi’nde 60 kişiye yemek verildiğini ve 2016 yılında binlerce kişiye ayni ve nakdi yardımda bulunulduğunu söyledi.
Başkan Çalışkan yaptığı açıklamada: "Biz Belediye olarak fakirin, fukaranın, garibanın yanındayız ve yanlarında da olmaya devam edeceğiz. Sosyal belediyecilik anlayışımızdan hareketle, gezici ekibimizle her gün onlarca ihtiyaç sahibi vatandaşımızın evlerine kadar gidip sıcak yemek veriyoruz. Kimi-kimsesi olmayan vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz.
Bunun dışında şehir merkezinde hizmet veren İmaret Aşevi’nde ise her gün 60 kişiye iki öğün sıcak yemek veriyoruz. Ayrıca 2016 yılında 4300 kişiye ayni ne nakdi yardımda bulunduk.”dedi.