Karaman'da, bayanlara yönelik yatırım ve hizmetlerin yanı sıra, istihdam, kültür, sanat alanında hayata geçirdikleri projelerden dolayı son derece olumlu tepkiler alan Karaman Belediyesi, HAK-İş ve ÇASGEM tarafından yapılan araştırmalarda "Kadın Dostu İşyeri" ödülüne layık görüldü
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) ile HAK-İŞ Konfederasyonu ortaklığında yürütülen 'Sosyal Diyalog Yoluyla Kadın Dostu İş Yerlerini Belgelendirme Projesi' kapsamında 7 ilde kadın çalışanlar arasında yapılan anket sonuçlandı. Projenin sertifika ve ödül töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Yavuz'un katılımıyla gerçekleşti.
Ödülü Karaman Belediyesi adına, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Fadime Ünlü ve Park ve Bahçeler Müdürü Mehmet Bahar HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın elinden aldı.
Başkan Çalışkan "Hanımlar Hayatın Öznesidir"
Böylesine anlamlı bir ödülü almanın gurur verici olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şöyle konuştu; " Hanımlar hayatımızın nesnesi değil öznesidir. Toplumumuzun inşasında önemli rol üstlenen hanımlara yönelik gerçekleştirdiğimiz yatırım ve hizmetlerimiz artarak devam ediyor. Kültür ve Spor Merkezlerimizde açtığımız el beceri, sanat ve meslek kursları sayesinde hanımlar hem güzel vakit geçiriyor, hem de öğreniyorlar. Bu kültür ve spor merkezlerine yenilerini ekliyoruz. Osmangazi Mahallesi'nde yeni hanımlar kültür ve spor merkezi inşaatına başladık. Diğer yandan belediyemiz personel yapısına baktığımız zaman bayanların sayısının oldukça fazla olduğunu görüyoruz. Hemen her birimimizde bayan personelleri görmek mümkün. Ayrıca belediyemiz birimlerinde bayanlara müdür, şef pozisyonlarında görev veriyoruz. Tüm bu çalışmalarımızdan dolayı HAK-İŞ ve ÇASGEM tarafından yapılan araştırma sonucunda "Kadın Dostu İşyeri" ödülünü aldık. Bu gurur verici bir durum. İnşallah önümüzdeki süreçte hanımlarımıza, gençlerimize, çocuklarımıza yönelik yatırım ve hizmetlerimize yenilerini ekleyeceğiz" dedi.