Doların yükselmesinden dolayı dünya üzerinde oynanan oyuna dikkat çekelim. Karaman halkını ‘’Karamanın Koyunu, Bozar Bu Oyunu’’ kampanyasına destek vermeye davet ediyoruz. Küresel güçlerin Amaçları Türkiye’yi siyasi ve ekonomik olarak güçsüz bırakmaktır.
Boz Doları başlığı ile başlayan kampanyanın başarılı olması için kuşkusuz yastık altındaki dolarların yanı sıra bankalardaki döviz tevdiat hesaplarının (DTH) bozulması gerekiyor. 15 Temmuz darbesi sonrası bankalardaki DTH hesaplarından yaklaşık 11 milyar dolar bozulmuş ve darbenin hedeflerinden birisi olan kurun yükselmesini ve piyasanın bozulmasını önleyen önemli bir etken olmuştu.
Ama hamdolsun yaptıkları oyunun içinde boğuldular. Şuan ise ekonomik oyun içerisindeler. Döviz üzerinden oynanmaya çalışılıyor.
 Peki Karaman Olarak Biz Ne Yapabiliriz
Karamanlılarda ise  (firmalar hariç) 1 milyar 474 milyon liralık toplam mevduatın 597 milyon lirası (200 Milyon Doları) döviz çıktı. Buna göre Karamanlılar parasının yarısını döviz olarak değerlendiriyor. “Karamanın Koyunu, Bozar Bu Oyunu” kampanyası ile firmalar ve yastık altı dövizlerle birlikte 500 Milyon dolarlık döviz rezervi olduğu tahmin edilen Karaman bu oyunu bozmada katkı sağlayacaktır. Bankalarda ve yastı altı dövizleri bozdur, Ülke ekonomisine bir destekte sizden gelsin ki: Karaman-Konya Hızlı Tren, Karaman Hava Alanı, Karaman Serbest Bölge ve diğer yatırım projelerin sekteye uğramasın.
Karaman Gündem Gazetesi