RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?
Her yıl kutlanan ve Müslümanlar için büyük önem taşıyan Ramazan Bayramı bu sene 25 Haziran Pazar gününe denk geliyor.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?
25 Haziran 2017 Pazar gününe denk gelen Ramazan Bayramı tatili de belli olmuş oldu. Bayramın Pazar gününe denk gelmesi nedeniyle Pazartesi ve Salı günü resmi tatil olacak.

RAMAZAN BAYRAMI NAMAZI NASIL KILINIR?
Ramazan Bayramı namazının her iki rek’atindeki üçer adet fazla tekbirlere "zevâid tekbirleri" denir.
Vâcip olan bu tekbirler, birinci rek'atte kırâatten önce, ikinci rek'atte kırâatten sonra alınır.

Bayram namazı şöyle kılınır:
"Niyet ettim Allah rızası için bayram namazını kılmaya, uydum imama" diye kalben niyet edip Allâhü Ekber diyerek iftitâh tekbiri alındıktan sonra eller bağlanır ve "Sübhâneke"den sonra imâm sesli, cemâat sessiz "Allâhü ekber" diyerek ellerini kulaklarına kaldırır ve yanlara salar; yine elleri kaldırarak ikinci tekbiri alır ve ellerini yanlara salar; üçüncü tekbir alınınca eller bağlanır. İmam açıktan Fâtiha ve bir sûre veya üç âyet okur, cemâat dinler.
Rükû ve secdeden sonra da ikinci rek'ate kalkılır.

İkinci rek'atte imâm önce Fâtiha sonra bir sûre veya en az üç âyet okur. Sonra birinci rek'atin başında alınan tekbirler bu kere kırâatın sonunda üç defa alınır ve eller hep yanlara salınır, dördüncü tekbir ile rükûa gidilir ve namaz tamamlanır.
Cuma namazında, namazdan evvel hutbe okunduğu gibi bayram namazlarında da namazı müteakip hutbe okunur. Hutbeye tekbir ile başlanır, cemaat de bu tekbirlere hafifçe iştirak eder.

Ramazan Bayramı Namaz Vakitleri
Karaman: 06:12
Ayrancı: 06:09
Basyayla: 06:15
Ermenek: 06:14
Kazımkarabekir: 06:13
Sarıveliler: 06:15