Müslümanların dini bayramlarından biri olan Kurban Bayramına bir gün kala, ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşları bayram telaşı sardı. Bayramlık almak için çoluk çocuk ve genç yaşlı çarşı-pazar ile alışveriş merkezlerini dolduran vatandaşlarla çarşıya hareketlilik geldi.
Havaların sıcak olmasına rağmen buna aldırış etmeden Kurban Bayramının mutlu bir şekilde geçirebilmek için çarşı-pazarda alışveriş yapan vatandaşların sevinçleri yüzlerine yansıdı. Çevre il, ilçe ve köylerden bayram alışverişi için Karaman’a gelen vatandaşlar sayesinde şehir merkezlerinde hareketlilik yaşanıyor. Bu durum ise bayram alışverişi için müşteri bekleyen esnafı sevindiriyor.  
Özellikle çarşı merkezi ve Gazi Osman Paşa Bedesteninde gece geç saatlere kadar açık kalan dükkânlar ve kurulan tezgahlar, Kurban Bayramının heyecanını gece saatlerine taşıyor.
“BAYRAM ALIŞVERİŞİNE RAĞBET YÜKSEKTİR”
Her bayram olduğu gibi bu bayram da bereketli geçtiğini belirten çarşı esnafından Mehmet Öztürk, “Bayram pazarına milletin rağbet etmesiyle elhamdülillah işlerimiz çok güzel geçiyor. Pazara gelen müşterilerin yüzde 70’şi alıcı olduğundan işler çok iyidir. İşlerimiz önceki bayramlardan farksızdır. Bu son günlerde neredeyse işleri yetiştiremiyoruz. Bayram alışverişine rağbet yüksektir. Halkımız bayram vecibelerini yerine getirmek için çarşı-pazarı dolaşıp ihtiyaçlarını karşılıyorlar.” dedi.
Çarşı esnaflarından Serkan Karharman ise şunları söyledi: “Allah’a şükürler olsun bayrama sayılı gün kala bayram bereketiyle işlerimiz açıldı. Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi bu bayramda özellikle son günlerde yoğunluk başladı. Her iki bayram da bizim için çok bereketli geçti.”
Yapılan alışverişlerden çok memnun olduğunu belirten çarşı esnafları da, “Bayram öncesi hazırlıklar yaptık. Müşteri ve yapılan alışverişten çok memnunuz. Her sene olduğu gibi bayramın bereketini bu bayramda gördük.” şeklinde konuştu.
Necati ERMİŞ