Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya; Karaman Valisi Murat Koca, İl Jandarma komutanı J. Kd. Albay Mustafa Akış, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Vali Yardımcısı Dr. Sezer Işıktaş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Karayolları 33. Şube Şefi Tahsin Başünlü, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Gümrah ve Fen İşleri Müdür Vekili Mehmet Susam katıldı.
Toplantıda aşağıda belirtilen kararlar alındı:
1.1- İl Merkezinde bulunan resmi kurumlardan, Belediye Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları 33.Şube Şefliği, İl Özel İdaresi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri kendi bünyelerinde kriz masası oluşturup, alınması gereken bütün tedbirler planlanarak, gerektiğinde ivedilikle uygulamaya geçilecektir.  Kurumlar birbirleri arasında koordineyi sağlayarak 24 saat süreyle görev yapacaklardır.
Kurum bünyelerinde oluşturulan kriz masası, hava şartlarına göre kendilerini ilgilendiren konuları takip ederek bölgelerinde hassasiyet oluşturan güzergâhlarda herhangi bir aksaklığa meydan vermeyeceklerdir.
1.2- Kar yağışı ve hava muhalefeti nedeniyle trafiğe kapatılan yollara girmelerine izin verilmeyen araç sürücüleri ve yolcuların; barınma ihtiyaçları İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından karşılanacak ve Vali Hakkı Teke Ortaokulunda barındırılacak, bu yolcu ve sürücülerin iaşeleri ise Belediye Başkanlığı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Kızılay tarafından karşılanacak, Karaman İl Özel İdaresi tarafından ise araç gereç takviyesi yapılacaktır.
1.3- Karayolu güzergâhında bulunan güvenli yerlerde, hava durumunun müsait olduğu zamanlarda yük ve yolcu taşımacılığı yapan araç sürücüleri üzerinde uykusuz ve yorgun araç kullanımını ile süre dışı araç kullanımını önlemeye yönelik denetimlere ağırlık verilecektir.    1.4- İlimizi çevre il, ilçe ve köylere bağlayan yolların son durumunu öğrenebilmek için İl Özel İdaresi ve Karayolları 33. Şube Şefliği tarafından güncel yol durumu bilgilerinin eş zamanlı olarak gönderilerek Karaman Valiliğinin internet sitesinde yayınlanması sağlanacaktır.   
1.5- Karayollarımızın bakım ve onarımından sorumlu kuruluşlar (Karayolları 33. Şube Şefliği ve Karayolları 37. Şube Şefliği) kendi sorumluluk alanları dışında kalan yol güzergâhını belirleyerek sorumluluk alanı dışında kalan yerlerin İl Özel İdaresine bildirmek suretiyle bu yolların da planlaması yapılarak kar yağışı ve buzlanma durumunda gerekli yol açma çalışması yapılacaktır.
1.6- İlimiz karayolu güzergahlarında bulunan Trafik kuruluşlarımızın, Jandarma Komutanlıklarımızın, Karayolları 33. Şube Şefliğimizin, Devlet ve Özel Hastanelerimizin yerlerini ve telefon numaralarını gösterir kroki ve broşürler hazırlanarak sürücü ve yol kullanıcılarına dağıtılmak için hazır bulundurulacak, bu bilgilerin Valilik internet sitesinde de yayınlanması sağlanacaktır.
1.7- Kış mevsiminin başlaması ile birlikte vatandaşlarımızın tedbirli olmaları konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için Karaman İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yerel yayın yapan yazılı ve görsel basın-yayın organlarının bilgilendirilmesi sağlanacaktır.
1.8- Resmi hizmetlerde kullanılan tüm resmi araçlar ile hizmet alımı yapılarak kullanılan tüm sözleşmeli araçların lastiklerinin kış lastiği olması sağlanacaktır.
1.9- Ayrıca İlçe Kaymakamları Başkanlığında ilgili birim Amirlerinin üyeliğinde kriz masası oluşturularak 24 saat süreyle görev yapacaklardır.
2-İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNÜN ALACAĞI TEDBİRLER:
2.1- Trafikten sorumlu Em.Md.Yrd. Sadık KESKİN Başkanlığında, Trf. Tes.veDnt. Şb. Md. M.Murat BADEMOĞLU, Böl. Trf. Dnt. Şb. Md. Vedat ERDEM üyeliğinde kriz masası oluşturularak aşağıda belirtilen  konuları takip edecekler  ve gerektiğinde Böl.Trf.Dnt.Şb.Md.’lüğünde toplanacaklardır. 
2.2- Kriz Masası Başkanı Em.Md.Yrd. Sadık KESKİN ile  0 505 366 63 55 no’lu telefondan, Kriz Masası üyesi Şube Müdürü M.Murat BADEMOĞLU ile mesai saatleri içerisinde 0 507 640 93 11 no’lu, mesai saatleri dışında 0 505 225 92 22 no’lu telefondan, Kriz Masası üyesi Şube Müdürü Vedat ERDEM ile mesai saatleri içerisinde 221 03 12 no’lu, mesai saatleri dışında 0 505 580 18 96 no’lu telefondan  irtibat sağlanabilecektir.
2.3- Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ana güzergahların kapanması halinde bölge trafik ekipleri ile koordine kurularak araçların uygun yerlere depolayıp çevre illere bilgi verilecektir.
2.4- Şehirlerarası otobüslerin terminal çıkışlarında ve diğer trafik kontrollerinde lastikleri aşınmış, yangın söndürme cihazı, ilk yardım çantası bulunmayan, mevsim şartlarına göre gerekli teçhizat ve avadanlıklarından zincir, takoz ve çekme halatı gibi gereçleri olmayan araçlar trafiğe çıkartılmayacaktır.
2.5-  Karlı ve buzlu yol kesimlerinde bütün araçlara zincir taktırılmasına dikkat edilecek, kesinlikle zincirsiz araçlar trafiğe çıkartılmayacaktır. Karayolunun trafiğe açık tutulmasına dikkat edilecektir.   
2.6- Sisli olan veya zincir taktırılması gereken kesimlere gelinmeden önce araç sürücüleri durdurulmak suretiyle dikkatli seyretmeleri hususunda uyarılacak, sisli ve buzlanma olan bölgelerde araçlar arasındaki takip mesafelerini arttırmaları, mecbur kalmadıkça sollama yapmamaları, yavaş ve dikkatli seyretmeleri görevli trafik ekiplerince sürücülere megafonla devamlı suretle uyarıda bulunularak seyir halinde trafik kontrollerine ağırlık verilecektir.    
2.7- Mahalli yazılı ve görsel basından yararlanılarak sürücülere kış şartlarında araç kullanımı  hakkında bilgi verilecek bu amaçla ilgili toplantılar düzenlenecektir.         
2.8- İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı 1 ekip havanın kar yağışlı ve buzlanma olması durumunda Karaman-Mersin yolu 25. km. de bulunan Karayolları Kozlubucak Bakımevi önünde 24 saat sabit görev yapacaklardır.  Kontroller esnasında sürücülerin zincir takmaları sağlanarak, araçlar üzerinde takoz, çekme halatı ve lastik kontrolleri yapıp sürücüleri hava şartları ile ilgili uyaracaklardır. Ayrıca Land Rower Jeep kurtarma aracının 24 saat faal olarak görevde bulunması sağlanacaktır.
2.9- Hava durumu takip edilerek yoğun kar yağışının beklendiği tarihlerde vatandaşlarımıza basın yoluyla önceden alınacak trafik tedbirleriyle ilgili bilgilendirme yapılacaktır.
2.10- Yoğun kar yağışının olduğu günlerde belediye ekiplerinin karla mücadeleyi daha etkin ve kolay yapabilmelerini sağlamak için ekip otolarının megafonları ve belediye hoparlöründen “Vatandaşlarımızın ana güzergahlara araçlarını park etmemeleri hususunda” anonslar yapılacaktır.           
2.11- Konya, Mersin ve Ereğli ana güzergâhlarının trafiğe kapanması halinde otobüsler otogarda bekletilecek ve konaklatılması gerekirse ekip görevlendirmek suretiyle konaklama yerlerine götürülüp getirilmesi sağlanacaktır.            
2.12- Yoğun yağış nedeniyle ekip faaliyetlerini güçlendirmek amacıyla tescil bölümü personelinden takviye ekipler oluşturulacaktır.            
2.13- Trafik akışının rahat sağlanabilmesi, tıkanan yollara anında müdahale edilebilmesi ve yardıma ihtiyaç duyan sürücülere yardımcı olunabilmesi için tüm ana kavşak ve yollarda trafik ekipleri ve asayiş resmi ekipleri görevlendirilecektir.           
2.14- Çalışan personellerin görev saatleri uzatılarak personel yetersizliğinden kaynaklanacak eksiklikler ortadan kaldırılacaktır.            
2.15- Yolda kalan araçların kaldırılması için yeteri kadar kurtarıcı hazır bulundurulacaktır.
2.16- Alternatif güzergahlar önceden belirlenerek, yağış nedeniyle yol kapanması veya trafik akımının yoğunlaşması gibi hallerde, araçların belirlenen alternatif güzergahlara yönlendirilmeleri sağlanacaktır.
3-BELEDİYE BAŞKANLIĞININ ALACAĞI TEDBİRLER :
3.1- Belediye Başkanı Ertuğrul ÇALIŞKAN başkanlığında Kriz Masası oluşturularak aşağıda belirtilen  konuları takip edeceklerdir.             
3.2- Kış mevsiminde yollarda oluşacak buzlanmalara karşı tuz stoku tamamlanarak, yoğun Kar yağışı nedeniyle kapanan Cadde ve Sokakların açılması için yeteri kadar greyder günün her saatinde çalışabilecek durumda olacaktır.
3.3- Şehirde oluşabilecek su baskınlarına karşı yağmur suyu logarlarının temizliği ve kontrolleri yapılacaktır.
3.4- Olağanüstü durumlarda Belediye Zabıta ve İtfaiye personeli 24 saat faal olarak görev yapacaklardır. 
3.5- Olağanüstü durumlarda araç ihtiyaç olması halinde bünyelerinde bulunan Toplu Taşım araçları ve diğer araçların teminini sağlayacaklardır. 
3.6- Kar yağışı ve hava muhalefeti nedeniyle trafiğe kapatılan yollara girmelerine izin verilmeyen araç sürücüleri ve yolcuların; okulların tatil olduğu zamanlarda okullarda, diğer
zamanlarda ise kamuya ait misafirhanelerde ve kapalı spor salonlarında konaklamaları sağlanacak, bu kişilerin iaşeleri ise Belediye Başkanlığınca karşılanacaktır.            
4-KARAYOLLARI 33.ŞUBE ŞEFLİĞİNİN ALACAĞI TEDBİRLER :
4.1- Karayolları 33.Şube Şefi Tahsin BAŞÜNLÜ (0 553 243 55 75) tarafından Kriz Masası oluşturularak aşağıda belirtilen konuları takip edeceklerdir.           
4.2- Havanın kar yağışlı ve buzlu olması durumlarında çalışmalar aralıksız sürdürülerek sorumluluk alanındaki yolların açık tutulması sağlanacak ve tuzlama çalışmalarına önem verilerek, yeteri kadar araç, gereç ve personel ile 24 saat süreyle görev yapacaklardır.
4.3- Mersin yolu 25.km. de bulunan Kozlubucak Bakımevi kar yağışı ve buzlanma olması durumunda 24 saat açık tutularak devamlı suretle personel görevlendirilecektir.
4.4- Kar yağışı ve yolda buzlanmanın olduğu günlerde Mersin İli istikametinden gelen araçların zincir takmadan seyretmesi nedeniyle araçların kaymalarından mütevellit zaman zaman yol trafiğe kapanmaktadır.  Bu konu Mersin Karayolları Bölge Müdürlüğüne yazı ile bildirilecektir.
5-İL JANDARMA KOMUTANLIĞININ ALACAĞI TEDBİRLER:
5.1- İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Mustafa AKIŞ Başkanlığında (0 505 456 42 21) Kriz Masası oluşturularak aşağıda belirtilen konuları takip edeceklerdir.          
5.2- Köy gruplarının belirlenerek J.Trafik Tim Komutanlıklarınca kış aylarında alması gereken tedbirler ile ilgili toplantılar yapılarak sürücülerin bilgilendirilmesi sağlanacaktır. Trafiğe çıkacak tüm araçlarda zincir, takoz ve çekme halatı bulundurulması ve yapılacak kontrollerde konu üzerinde hassasiyetle durulacaktır.
5.3-Güzergâhlarda yolun bakım ve onarımından sorumlu kuruluşlarla devamlı irtibatlı bulunarak yol açma, tuzlama ve kurtarma çalışmalarının zamanında yapılmasının sağlanması ve trafik kazalarının asgari seviyeye indirilmesini ve trafik güvenliğinin sağlanması yönünde çalışmalar yapılacaktır.
5.4- Kriz Masası Başkanı ve üyeleri ile mesai saatleri içinde ve mesai saatleri dışında 2129500 no’lu telefonlarla irtibat sağlanabilecektir.
6-İL ÖZEL İDARESİNİN ALACAĞI TEDBİRLER   :
6.1- İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Vali Yrd. Dr. Sezer IŞIKTAŞ (0 505 515 21 95) Başkanlığında Kriz Masası oluşturularak gerektiğinde İl Özel İdaresinde  toplanılacaktır. Kriz Masası 24 saat süreyle çalışmalarına devam edecektir. 
6.2- Yoğun kar yağışı nedeni ile kapanması muhtemel köy yolları Kriz Masası tarafından önceden tespit edilip gerekli çalışmalar yapılarak tedbirler alınacaktır.
6.3- Kar yağışı nedeni ile kapanan yolların zamanında açılabilmesi için yeteri sayıda araç ve personelin hazır bulunması sağlanacaktır.
6.4- Araç gereç ve personelin yetersiz kaldığı durumlarda D.S.İ. İl Müdürlüğü ile koordine sağlayarak hizmetin yürütülmesini sağlayacaklardır.      
7-İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜNCE ALINACAK  TEDBİRLER:
7.1- İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet GÜMRAH (0532 646 46 91) başkanlığında, Kriz Masası oluşturularak, gerektiğinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde toplanacaklardır.  Kriz Masası mevcut müdahale aracı ile birlikte 24 saat süre ile hizmete hazır şekilde bulundurulacaktır.(Acil durumlarda 0338 214 01 12 No’lu telefondan 24 saat ulaşılabilir.) 
8-İLÇE KAYMAKAMLIKLARININ ALACAĞI TEDBİRLER: 
8.1- İl merkezinde alınan tedbirlerin aynısı İlçelerde de alınacaktır. 8.2- İlçe Kriz Merkezi tarafından İlçenin coğrafi durumuna göre hassasiyet arz eden bölgeler tespit edilip koordine sağlanarak ilgili birimler çalışmalarını zamanında yapacaklardır.